Földindulás: Kuttor Attila helyett Kondás Elemér a Vasas vezetőedzője, Supka Attila távozik Mezőkövesdről, Böde Dániellel szerződést bontott a Paks!

2022. szeptember 6. 12:56

Írta: Vámos Tamás
Bár a nyári átigazolási szezonnak vége, az elmúlt órákban több „bomba” is robbant élvonalbeli csapatainknál.

Amint arról már napok óta suttogtak Angyalföldön, kedd reggel bekövetkezett: a Vasas vezetői megköszönték Kuttor Attila munkáját, és szerződést bontottak vele.

Bár a piros-kékek nyolc forduló után még valóban győzelem nélkül és a tabella utolsó előtti helyén állnak, de az öt döntetlen azt is jelzi: van stabilitása a csapatnak, és egyszer sem verték agyon Bereczéket, a bajnok Fradi is csupán 1-0-ra tudott győzni az Illovszky Rudolf Stadionban, míg a szomszédos kerületben a zöld-fehérek egy hatost gurítottak az Újpestnek.

S azt sem szabad elfeledni: Kuttorral magabiztosan, nyolcpontos előnnyel jutott fel a piros-kék alakulat az NB II-ből – mindezt négyéves száműzetés után…

Tény, hogy már az elmúlt mérkőzéseken felhangzott a Vasas-drukkerek kíméletlen kritikája („Kuttor, takarodj!”), de ettől függetlenül talán kissé elhamarkodottan döntöttek az elöljárók a menesztésről.

Az utód azonban telitalálat, hiszen azt a Kondás Elemért szerződtették, aki már kedd délután meg is tartja első edzését a Fáy utcában. A Debrecennel két bajnoki aranyat szerző szakember az utóbbi időben rendre balszerencsés volt, hiszen hiába ért el történelmi sikert a Kisvárdával, és vezényelte fel a végvári vitézeket az élvonalba, két mérkőzés után távoznia kellett, mint ahogy Győrben sem kapott sok türelmet. Arról nem is beszélve, hogy

Debrecenbe visszatérve hiába állt az NB II-ben feljutó helyen a  csapattal, a városi hiénák miatt távoznia kellett a klubtól.

Kondás hasonlóképpen járt Diósgyőrben is: a feljutó pozíció (szintén a második hely) ellenére a Szeged-Csanád elleni súlyos hazai vereség után távoznia kellett, más kérdés, hogy az utód, a csongrádiaktól nem túl sportszerűen elhappolt Dragan Vukmir sincsen már azóta Diósgyőrben. Ezek után kíváncsiak leszünk arra: ha megkapja a kellő bizalmat, mire lesz képes Kondás a Vasassal? Egy biztos: a hétvégén egyből a mélyvízbe ugrik, hiszen a sereghajtó Újpesthez látogatnak.

A Zalaegerszeg elleni súlyos hazai vereség (0-5) az utolsó csepp volt a pohárban Mezőkövesden is, ahol Supka Attilának köszönték meg a munkát. Csavar a történetben: elképzelhető, hogy éppen Kuttor Attila váltja majd a szakembert, akinek egyáltalán nem lesz ismeretlen a Matyóföld, hiszen 2017 és 2020 között már irányította a klubot, ráadásul a Kövesd legjobb eredményét szállította: 2020-ban a negyedik helyen végeztek, ráadásul bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe is.

Böde Dániel (jobbra) megunta a mellőzöttséget... Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A végére maradt talán a legváratlanabb bomba, ugyanis a Paks és Böde Dániel – szintén közös megegyezéssel – felbontotta a 2023 nyaráig érvényes megállapodásukat. Egyelőre csak annyit tudni, hogy

a 25-szörös válogatott korábbi Fradi-kedvenc (aki éppen a tolnaiaknál mutatkozott be az NB I-ben 2006 szeptemberében) saját kérésére távozik, hiszen több játéklehetőségre vágyik.

Ami tény: az eddigi hét fordulóban Waltner Róbert vezetőedző mindössze két mérkőzésen, csupán 29 percre számított a klublegenda szolgálataira…

Nyitókép Kuttor Attila a Vasasnál nem talált rá a győzelem felé vezető útra (archív) Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés