1995 óta az első győztes belépő a csoportkörben - Ferencváros – Trabzonspor 3-2!

2022. szeptember 8. 20:47

Írta: Vámos Tamás
A magyar bajnok zsinórban negyedszer került be egy európai kupasorozat csoportkörébe - és az első mérkőzésen olyan sikert ért el, amelyet még évtizedekig emlegetünk majd!

Lássuk, vajon miként is jött össze e remek diadal a török bajnok ellen?

A két csapat a következő összeállításban fut ki a pályára, a mérkőzést az élete első EL-főtáblás találkozóját vezető olasz Fabio Maresca dirigálja.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei, Besic – Zachariassen, Tokmac, A. Traoré – Boli

Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Marc Bartra, Vitor Hugo, Denswil – Gbamin – Ömür, Bakaszetasz, Bardi, Trézéguet – Maxi Gómez

Kövessék élő közvetítésünket!

VÉÉÉÉGE! A Ferencváros a legendás, 1995-ös Grasshoppers elleni zürichi 3-0 óta nem kezdett győzelemmel csoportkört - 27 év után ismét összejött a remek belépő!

90+2. perc

Knoester rúgja föl Bozokot a kaputól 21 méterre. A holland védő sárga lapot, a Trabzonspor szabadrúgást kap. Bakaszetasz a sorfalba bombáz.

5 perc lesz a hosszabbítás!

87. perc

Bakaszetasz beadása után Trézéguet próbákozását óriási bravúrral védi Dibusz, Wingóról Yusufi elé kerül a labda, aki ollózva a hálóba lő. Vidám törökök, szomorú magyarok, ám ezúttal is jön a VAR, és mivel a Trabzon támadója már Dibusz védésénél lesen állt, így jogos, hogy a magyar bajnok jöhet szabadrúgással. 

85. perc

Ezúttal Dibusz kap sárga lapot időhúzásért. 

82. perc

A remekül játszó Besic lódul meg, kiválóan passzol a csereként beállt Gojakhoz, a bosnyák pazar lövését Taha Tepe remekül üti szögletre. Gojak beívelése után a védők kifejelik a labdát, így kerül Wingóhoz, akinek éles lövése éppen hogy mellé megy. 

79. perc

Wingo kap sárga lapot időhúzásért.

Győztes hadvezérek: Adama Traoré és Nguen Tokmac Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

71. perc

Tokmac veszít labdát a Fradi térfelén, a Trabzon játékosai villámgyorsan veszélyes helyzetet teremtenek, a két légiós, Hamsík és Maxi Gómez után a csereként beállt Bozok elé kerül a labda, az aktuális török gólkitály kapásból szépen kilövi a hosszú sarkot. Ferencváros - Trabzonspor 3-2.

68. perc

A csereként beállt Yazici sistergős bombáját üti szögletre Dibusz. Azért is volt nagy teljesítmény, mert a labda éppen a Fradi kapusa előtt pattan meg.

66. perc

Tokmac remekül indul meg, Wingo, majd Besic a labda útja, végül a bosnyák ívelése után Traoré kerül helyzetbe, a mali támadó hatalmas bombáját óriási bravúrral üti ki Taha Tepe. 

60. perc

Besic - Tokmac összjáték után ezúttal a bosnyák lő remekül, a labda szögletre pattan. Tokmac ível, ám ezúttal is a fölényben lévő török védőké lesz a labda.

54. perc

Adama Traoré vezeti a török védőkre a labdát, a mellette nyargaló Tokmac elé tolja, akit Danswil önfeláldozóan szerel. A két gólnál járó Fradi-játékos lenn marad, a törökök nem rúgják ki a labdát, kis híján gól szereznek, Csercseszov őrjöng! 

53. perc

A jobbhátvéd, Henry Wingo addig, addig tologatja a labdát, amíg lövőhelyzetbe kerül: a sistergő lövés a felső kapufán csattan!

51. perc

A csereként beállt klasszis, Marek Hamsík remek labdája után szögletre hárítanak a Fradi-védők, a szlovák kornerét Trézéguet alig fejeli fölé.  

SZÜNET UTÁN

45+5. perc

Egy Trabzon-szöglet utáni kipattanó labdát Bardhi magasan fölé vágja - köszönjük!

5 perc a hosszabbítás.

44. perc

És itt a Fradi méltó válasza. Zachariassen beadásába egyértelműen belekap a 16-oson belül a Barcelonától érkező Marc Bartra, Maresca ellentmondást nem tűrően a 11-es pontra mutat. Egy kis VAR-ozás után Tokmac magabiztosan értékesít! Ferencváros - Trabzonspor 3-1!

42. perc

Rögtön ezután villan a második: régi jó ismerősünk, Enis Bardhi kapja Zachariassen buktatásáért.  

41. perc

A mérkőzés első sárga lapját a Maxi Gómezt gáncsoló Besic kapja.

39. perc

Négy török támadó vezeti két Fradi-védőre a kabdát, a támadás végén Bakaszetasz tolja ki a labdát Maxi Gómeznek, és az első Trabzon-meccsét játszó uruguayi szépen pörgeti a labdát Dibusz fölött a kapuba. Ferencváros - Trabzonspor 2-1

37. perc

Besic szabadrúgását szögletre fejelik a török védők - ebből most nem születik Fradi-gól...

Adama Traoré ismét pontosan érkezett... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

29. perc

Láss csodát, a Ferencváros emberhátrányban is megdupázza előnyét! Zachariassen szerez labdát, Besic - Tokmac összjáték után az eddigi egyetlen gólszerző bead, az ősz gólzsákja, Adama Traoré megelőzi a török kapust, Taha Tepét, és a kapuba pörgeti a labdát! Ferencváros - Trabzonspor 2-0!  

27. perc

A napokban igazolt uruguayi klasszis, Maxi Gómez újra villan: 24 méterről, középről lő, Dibusz óriási bravúrral üti ki a labdát. A Fradi kapusa alaposan letolja az elmélázó Tokmacot. 

25. perc

Erősödik a török nyomás: a kiugró Maxi Gómez szerencsére hosszan szökteti magát, a labda Dibuszé.

24. perc

Bakaszetasz szúrja rá mintegy 22 méterről, a kellemetlen labdát Dibusz csak öklözni tudja,de elmúlik a veszély.

23. perc

A mérkőzés első szögletét Tokmac íveli be - semmi...

20. perc

Vezért áldoz a megfogyatkozott Ferencváros: Franck Boli helyett Botka Endre a pályán.

Eldar Civic kiállítása még inkább összekovácsolta a Fradit Fotó: MTI/Kovács Tamás

16. perc

Civic nem szándékosan de megtapossa Stryger Larsen bokáját, a VAR szól Marescának, az olasz pedig kiállítja a bosnyák légióst. Sajnos jogos a piros, így viszont még nagyobb bravúr lenne a győzelem! 

11. perc

Franck Boli ugrik ki a török védők közül, Gbamin nyilvánvaló gólhelyzetben gyanúsan szereli, a Fradi-játékos elterül, Maresca spori továbbot int. A visszajtszás szerint jogosan...

Érdekesség: a Fradi korábbi gólzsákja utoljára május 4-én, egy ZTE elleni bajnokin volt eredményes.  

4. perc

Álomkezdés! Vécsei remek ívelése középen egyedül találja Tokmacot - szó sem lehet lesről, hiszen Denswil beragad - a kenyai-norvég remekül piszkál a labdába, amely így védhetetlenül jut a kapuba. Ferencváros - Trabzonspor 1-0!

1. perc

A Ferencváros kezdi a mérkőzést. 

 

 

Nyitókép Nguen Tokmac első gólja megadta a mérkőzés alaphangját Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a szegény, egy meccsen lerendezett írek ellen kell villogni, hanem a fontos meccseken.

Te nem fizettél senkinek semmit, a Fradi eltartja magát a bevételeiből.

Már nagyon várom, hogy csak egyetlen egyszer lássam Cserserovot mosolyogni!
Nagy meccs volt!
Külön öröm, hogy van egy magyar kapus, aki Rapp, Szentmihályi, Géczi, Mészáros után ki mer jönni a gólvonalról és uralja a légteret is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés