Ferencvárosi erődemonstráció: ezúttal a két Mmaee szállította a show-t a második helyezett Kisvárda ellen!

2022. szeptember 11. 22:07

Írta: Vámos Tamás
Az FTC – Kisvárda mérkőzés pikantériája nem csak az volt, hogy az NB I első két helyezettje csapott össze, hanem az is, hogy a vendégek lőtték eddig a legtöbb, míg a hazaiak kapták a legkevesebb gólt.

Mint az várható volt, Sztanyiszlav Csercseszov alaposan megkavarta a kártyákat a sikeres Európa Liga-bemutatkozás után, a hazai rangadó előtt, hiszen a Trabzonspor ellen emlékezetes diadalt elérő együttesből mindössze hárman, a kapus Dibusz Dénes, a meccsen a 16. percben kiállított Eldar Civic valamint a középső védő, Samy Mmaee maradt hírmondónak a bajnokira.

A Kisvárda összeállításának is akadt pikantériája: egyetlen magyar labdarúgó sem szerepelt a kezdőben!

Ferencváros: Dibusz – Sigér, S. Mmaee, Kovcevic, Civic – Laidouni, Pászka – Auzqui, Gojak, Marquinhos – R. Mmaee

Kisvárda: Hindrich – Peteleu, Vranjanin, Kovacevic, Leoni – Karabeljov, Melnyik – Navratil, Makowski, Camaj – Mesanovic

A 3. percben a vendégek előtt nyílt az első nagy gólszerzési lehetőség. Adnan Kovacevic – az utóbbi hetekben látottak alapján egyáltalán nem meglepő módon – bizonytalankodott, hátrafelé fejelt labdájára Navratil csapott le, de a cseh futballista megijedt a lehetőségtől és a kapu fölé vágta a bőrgolyót.

Nem sokkal később Camaj játszotta el a „blahalujzát” a büntetőterületen belül,

de a színészkedés jutalma Berke Balázs FIFA-játékvezetőtől egy sárga lap lett, válaszként Marquinhos és az EL-keretből kimaradt Auzqui hozott össze egy helyzetecskét.

Pár perc eseménytelen mezőnyjáték után Makowski húzta ki Laidouni lábát mintegy 21 méterre a kaputól, a sértett lövése a kapufán csattant, a kipattanót Sigér vágta mellé.

Sigér Dávid számára különösen emlékezetes volt a találkozó: 8 hónap után először szerepelt a kezdőcsapatban! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hat perc múlva góllá érett a Fradi-fölény: a Trabzonspor elleni mérkőzésen teljesen fölöslegesen súlyos szabálytalanságot elkövető, piros lapot kapó, és emiatt sok Ferencváros-szurkolónál a biztosítékot jócskán kiverő Eldar Civic tett valamit jóvá „bűneiből”: Marquinhos labdájával remekül tört be a 16-oson belülre, ahol Peteleu csak szabálytalanul tudta megállítani, a 11-est a lassan magára találó Ryan Mmaee vágta magabiztosan a kapuba. Ferencváros – Kisvárda 1-0!

A második félidő Marquinhos táncával kezdődött, de a brazil légiós végül mellé tekert.

A második játékrészben is a Fradi birtokolta többet a labdát, majd a 63. percben végleg eldöntötték a mérkőzést a zöld-fehérek: Laidouni passzával a láthatóan bizonyítani akaró Civic lódult meg, és remek beadását Ryan Mmaee könnyedén továbbította a kapuba. Ferencváros – Kisvárda 2-0!

A hab a tortán pedig a 72. percben jött el: Ryan Mmaee valószínűleg megsajnálta, hogy a bátyónak még nem volt NB I-es találata, ezért egy szögletet hajszálpontosan ívelt a fejére, és hiába volt a közelében két vendégvédő, Samy könnyedén bólintott a kapuba – még felugrania sem kellett ehhez…. Ferencváros – Kisvárda 3-0!

A Ferencváros tehát egyfajta erődemonstrációt tartott, hiszen gyakorlatilag a második csapatával verte magabiztosan az NB I második helyezettjét,

és így már hat forduló után is száz százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, ám emlékezhetünk rá: nem is olyan régen - 2015 őszén – 9 győzelemmel kezdtek a zöld-fehérek, amelynek egy felcsúti 0-0 vetett véget.

S azt sem szabad elfelejteni (nem véletlenül utalt rá a Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón), hogy ez a mérkőzés semmiben nem hasonlítható össze a  Monaco elleni, csütörtökön esedékes Európa Liga-találkozóhoz.

Ahogy mondani szokták: az egy teljesen más kévéház lesz!

Nyitókép A rangadón két gólt szerző Ryan Mmaee formája egyértelműen felfelé ível Fotó: fradi.hu 

 

  

      

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés