Labdarúgó Eb 2024: az oroszok nem lehetnek ott a selejtezőben

2022. szeptember 21. 0:16
Az orosz-ukrán háborúnak még messze nem látható a végkimenetele, Oroszország válogatottját azonban már most kizárták a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiből, vagyis így valójában az Eb-ről is. A korábbi februári szankciós lépést támadta meg az orosz szövetség, de hiába fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz, az helyben hagyta a döntést és így az oroszok – a fehéroroszok nem – kimaradnak a kontinentális selejtezőkből.

UEFA kontra Orosz Labdarúgó Szövetség

Az orosz szövetség (RSF) kedden jelentette be, hogy mindez az európai szövetség (UEFA) februári döntésének következménye: a szervezet akkor úgy határozott, hogy Oroszország ukrajnai katonai agressziója miatt visszavonásig kizárja az orosz klubokat és nemzeti csapatokat a versenysorozataiból.

Az oroszok – az RSF és négy klub közösen – fellebbeztek a döntés ellen, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) júliusban elutasította az orosz kérelmet – írja az nso.hu.

A múlt héten

a két év múlva Eb-házigazda németek azzal a kéréssel fordultak az UEFA-hoz, hogy az oroszbarát politikát folytató fehéroroszok se vehessenek részt a kvalifikációban. A fehérorosz együtteseket az UEFA nem zárta ki a sorozataiból.

Az Eb-selejtező sorsolását október 9-én rendezik meg Frankfurtban, ahol az oroszok, valamint a házigazdaként automatikusan részt vevő németek nélkül 53 nemzet lesz érdekelt. A csapatokat tíz csoportba osztják, mindegyikből az első kettő jut ki a kontinensviadalra.

A nyitóképen: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke a szervezet felügyelőbizottsági ülését követő sajtótájékoztatón az UEFA nyoni székházában 2022. április 7-én.MTI/EPA/Keystone

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán mindig minden szankciót megszavazott és itthon mindig hősködik és okoskodik.

Más:

nick89 2022. szeptember 20. 12:41
1
@survivor
survivor 2022. szeptember 20. 12:29
@nick89
Nem emléxel MZP szavaira ?
EZZEL veszettetek áprilisban.
"Fegyvert és katonát küldünk."
NEM Orbán mondta, öcsi.

Ide tudnád tenni az eredeti linket, amelyen ezt mondja?
(Nem a ti hírmagyarázóitokat! az igazi, eredetit, ahol ezt mondja.)
Köszi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés