Tízpontos sarkazás! Bravó, Szalai Ádám!

2022. szeptember 23. 23:05

A koreográfia, a nehézségi fok és a kivitelezés is maximum pontot ért nálam, kedves Ádám! Ha a művészi sportok, főként a torna nyelvén fogalmaznám meg: ez a mozdulat pazar volt, a régi pontozási rendszer szerint nekem tíz pontot ért!

2022. szeptember 23. 23:05
null
Csisztu Zsuzsa

De tényleg, nagyjából négy évtized távlatából be merem vallani, mennyire nagyokat kacarásztunk anno a tatai edzőtáborban, amikor a Nagy Anti-féle válogatott tagjai bemelegítés gyanánt alig érték el terpeszállásban előre hajolva a bokájukat, annyira merev volt az összes játékos. Azt kérdeztük halkan a fogunk között szűrve, hogy már ez is valami? Miközben mi csendesen tűrtük az edzés végi „lazítást”, ami a nevével ellentétben egyáltalán nem a lazulásról szólt, hiszen minimum egy edzőnő ült a hátunkon, miközben a jobb lábunk egy zsámolyon, a bal hátrafelé spárgában kinyújtva várta a jobb létre szenderülést, vagyis a totális zsibbadás utáni lábcserét.

Nekünk egykor más fogalmaink voltak a mozdulatok finomságáról, a koreográfia tökéletességéről,

de szó ami szó, egy-egy bombagólra mi is fel-fel kaptuk a fejünket.

Évtizedekkel később a spárgám már messze nem a régi, de a látásom talán kicsit kifinomultabb lett a zöld gyepen kivitelezett extravagáns mozdulatokra. Különösen azokra, amelyek páratlan koordinációról, szemfülességről és kihagyhatatlanul sok gyakorlásról árulkodnak, olyasmikről, amelyekre csak egy hatalmas rutinnal és óriási szívvel játszó játékos képes, olyasvalaki, mint a sajnos perceken belül a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádám.

Tudod mit, Ádám? Ne menj te sehova! Maradj még egy kicsit velünk, figurázz, hajts, sarkazz, vagy fejelj! Csinálj akármit, amit jónak látsz a pályán!

Csak izzál tovább azon a hőfokon, amellyel egy teljes generációt voltál képes feltüzelni, s amellyel szurkolók tízezreit tartottad ma is lázban!

Köszönjük, Ádám!

A képen: Szalai Ádám (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Filip Singer
A képen: Szalai Ádám (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Filip Singer

A nyitóképen: Szalai Ádám ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án.MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oeregfiu
2023. február 17. 12:56
Meddig kell még ezt az "őscikket" még elviselni???
gictun
2022. december 29. 03:49
Nem kellene a szavakon lovagolni. Zsuzsa leírta azt, amit az érzelmei diktáltak. A lelkéből jövő szépet, kedveset és igazat írta. Aki ebbe valamiféle rosszat lát bele, az Micimackó piros kabátkájába is beleköt -:( Ne bántsuk egymást néhány félregépelt szó miatt, mert az nem vezet sehová!
Gulyásleves
2022. december 21. 14:34
doktor csisztú Szalai labdaszedő lesz, erre alkalmas
Paenumbra
2022. december 21. 14:27
Copy-paste kontraproduktív egy idő után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik