Nagyon kongatják a vészharangot Németországban a magyarok elleni vereség után

2022. szeptember 25. 15:08
A ZDF magyar származású kommentátora, Réthy Béla szerint a németek nagyon erősen kongatják a vészharangot a magyar válogatott elleni vereség után, s erről a Sportrádióban beszélt a futballszakértő.

Hangok, amelyek nem csak a magyar szurkolókat, hanem a német csapatot is kritizálják

Mint arról részletesen is beszámoltunk lesújtó jelzők özöne zúdult a német labdarúgó-válogatottra a péntek esti, magyarok ellen elszenvedett 1-0-ás vereséget követően a Nemzetek Ligája sorozat értékelésekor. Nem válogattak sem a labdarúgó szakma, sem a sportsajtó képviselői a kifejezésekben, amikor a Nationalelf teljesítményéről kellett véleményt mondani.

A képen: Müllerék is nagyot tudnak bukni, akár hazai pályán is. A német Thomas Müller a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Filip Singer

A Sportrádió arra kereste a választ a jól ismert és a német sportújságíró számában igen nagyrabecsült sportkommentátorral, Réthy Bélával készült interjújában, hogy vajon kongatják-e a vészharangot Németországban a látottak alapján. 

„Nagyon kongatják – mondta Réthy Béla. „Ha egy csapatnál elvárás, hogy a világbajnokságon messze jusson, és úgy szerepel, mint a magyar válogatott ellen pénteken, akkor mindig kitör a pánik.

Mindig az utolsó benyomás számít amúgy, így ha az angolok elleni utolsó csoportmeccsen jól szerepel a csapat, akkor más lesz a hangulat, de a pénteki mérkőzés után nagyon leszegettek a fejek” - számol be a Sportrádió interjújáról az nso.

Arról írtunk már korábban, hogy Marco Rossi kiemelte, mekkora elismerés, amikor a német kapitány is a magyarokat dicséri, de ez nem javított a válogatott megítélésén.

„A vereség okaként Németországban elmondták, hogy egyrészt jó volt az ellenfél, másrészt hogy eltűnt a morál az együttesből. Nagy probléma, hogy bár Neuer nem védett most, ez kvázi az a csapat, amelyik a világbajnokságon is játszhat.

Ezért kemények a kritikák.”

Arról olvashattak itt nálunk helyszíni beszámolónkból, hogy a csalódott németek nem csupán azzal akarták levezetni a feszültségüket, hogy a lipcsei csapat egyik kiválóságát, Szoboszlai Dominikot dobálták meg emlékkártyából készült papírgalacsinokkal. A szurkolók a mérkőzés vége előtt már percekkel szomorúan indultak haza a stadionból, ehhez képest a német sajtó az erőszakos magyar szurkolókról írt eszmefutatást, legalábbis a tekintélyesnek tartott Bild-ben.

Úgy tűnik azonban mostanra a bulvárorgánumok és a sportszakma hangja lett karcosabb Németországban, ahogy Réthy Béla fogalmaz.

A képen: Szalai Ádám (k) a gólja után a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. Mellette: a német Ilkay Gündogan. MTI/Illyés Tibor
„Mindig a bulvár a legkritikusabb, de most a Kicker is keményen nekiment a csapatnak, hogy a játékosok lélektelenül futballoztak. Kiemelték a technikai hibákat is, például Ilkay Gündogan esetében"

- nyilatkozta Réthy Béla. 

Egyes sajtóorgánumok kezdik lassan felismerni, hogy a magyar szurkolók állandó ledorongolása és kritizálása nem segít csapatuk pályán mutatott teljesítményén. De még van pár hetük a Katarban kezdődő világbajnokságig...

A nyitóképen: Hansi Flick német szövetségi kapitány a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzés előtt a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án.MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés