Xavi kiborult az Inter elleni vereség után: Gyalázatos, ami történt, egyértelmű igazságtalanság áldozatai lettünk!

2022. október 5. 12:47

Írta: Vámos Tamás
A keddi BL-rangadó összképet nézve akár azt is mondhatnánk: megérdemelt győzelmet aratott a bajnokságban bukdácsoló Inter az FC Barcelona ellen - ha nem történt volna a mérkőzés hosszabbításában egyértelmű kezezés az olaszok tizenhatosán belül….

Mint azt összefoglalónkban is olvashatták a találkozó esélyesének mindenképpen a katalánok számítottak, hiszen Dembeléék a bajnokságban szárnyalnak, hat győzelem mellett csupán egyszer játszottak döntetlent, és vezetik is az La Liga mezőnyét.

Ezzel szemben az Internazionale igencsak bukdácsol a Serie A-ban, utolsó két mérkőzését elvesztette, a 9. helyen állnak, nem véletlen, hogy Dimarcóék kimondva kimondatlanul vezetőedzőjükért, Simone Inzaghiért is játszottak kedd este.

A bravúrgyőzelemmel valószínűleg egy időre meg is menekült az olasz szakember, ám nem véletlen, hogy a Barcelona mestere – aki a meccs közben is kapott már egy sárgát, hiszen a 68. percben élesen reklamált azok után, hogy Vincic játékvezető nem adta meg Pedri egyenlítő gólját, tegyük hozzá, jogosan, hiszen közvetlenül a gól előtt Ansu Fsti kezét érintette a labda - , Xavi igencsak kiborult a mérkőzés lefújását követően:

- Nem tagadom, nagyon dühös vagyok, gyalázatos, ami történt, hiszen egyértelmű igazságtalanság áldozatai lettünk! Nem értettük, mi történik;

többször elmondtam már, milyen jó lenne, ha a játékvezetők elmagyaráznák mit, miért ítélnek, hiszen így számos konfliktus megelőzhető lenne. Ehelyett elsétálnak a meccs végén, és nem történik semmi…

Nem mondhatok mást: a játékvezető ezen ítéletével döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét!

De mi is történt pontosan?

Már a mérkőzés hosszabbításában jártunk, amikor egy beadást követően a hazaiak holland légiósa, Denzel Dumfries egyértelműen kézzel ütötte el a labdát a berobbanó Ansu Fati elől a tizenhatoson belül.

Több szempontból is érthetetlen, hogy miért maradt el a jogos büntető?

Hiszen a videószobában ülő VAR-játékvezető, a holland (…) Pol van Boekel akár 12 kameraállásból is vizsgálhatta az esetet, és vajon ő hogy hogy nem észlelte, hogy honfitársa kézzel üti el a labdát a rárontó ellenfele elől?!

Vicnic játékvezető és Xavi többször is konfliktusba került a mérkőzés során Fotó: AFP

S miért nem javasolta Vincic kollégájának, hogy legalább tekintse meg a videófelvételt?!

Hiszen egyébként is minden felelősség a vezetőbíróé, tehát nyugodtan belefért olna, hogy a szlovén játékvezető is megnézze videón az esetet – legfeljebb nem nyolc-, hanem tízperces lett volna a hosszabbítás!

S itt jön elő egy másik, sokkal élesebb probléma: miért nem azonos nemzetiségű játékvezetők alkotnak egy csapatot? Hiszen a Bajnokok Ligája-főtábláján már csak olyan játékvezetők működhetnek, akik VAR-licenccel rendelkeznek.

A FIFA úgynevezett Elite-keretébe rangsorolt Slavko Vincicen kívül tényleg nincs Szlovéniában még egy nemzetközi minősítésű futballbíró, aki szintén rendelkezne ezzel a licenccel?

Miért nem a szintén szlovén Matej Jug segítette a VAR-szobában a kollégát, hiszrn ő is a legmagasabban rangsorolt FIFA-keretbe tartozó sípos?  

Hiszen a történtek után akarva-akaratlanul összeesküvés-elméletek is születhetnek.

Valóban nem volt szerencsés, hogy egy holland játékvezető bírálta el egy holland védő kézmozdulatáról, hogy tizenegyest ért-e az FC Barcelona ellen vagy sem...

Mindenesetre több spanyol hírportál is arról értesült, hogy a történtek miatt a Barcelona panaszt nyújt be az UEFA-nál, videófelvételekkel igazolva, mekkora igazságtalanság történt velük szemben.

Egy dolog százszázalékosan borítékolható: a meccset egészen biztos, hogy nem játsszák újra…

Nyitókép Dumfries egyértelműen elütötte a labdát Ansu Fati elől... Fotó: m4sport

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha kéz volt ha nem, az van, amit a bíró ítél.
Több helyzetet kell kidolgozni.
Ha minden bírót meghurcolnak egy-egy hibáért, nem lesznek bírók.
Ha most eljárnak a Barca kérésére a biró ellen, vajon a következő meccsükön a következő bíró mer majd a Barca ellen fütyölni?
Gusztustalan ez a Xavi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés