A vizes sportok két idei magyar csillaga: Jakabos Zsuzsát az edzés szeretete, Gurisatti Grétát az elképesztő versenyszellem élteti (VIDEÓ)

2022. november 20. 10:28
Gurisatti Gréta idén a hazai rendezésű FINA 2022 világbajnokságon, a női vízilabdacsattal ezüstérmet, Jakabos Zsuzsanna a római Eb-n 400 vegyesen újra ezüstérmet nyert. Ma is ő az egyetlen női úszónk, aki utazik a rövidpályás világbajnokságra, vagyis kitartása példaértékű, Gréta pedig édesapja, az egykori búvárúszó és szörnyű balesetben lábszárait elveszítő négyszeres világbajnok Gurisatti Gyula nyomdokain halad. Két csodás sportolónőnk, akik különböző úton értek el a csúcsra és mennének tovább.

Jakabos atlétának készült - Gurisatti búvárúszónak

Jakabos Zsuzsa atléta szüleinek köszönhetően nyolcéves koráig a távolugrógödörben homokozgatott, az úszás csak később érkezett az életébe és talán ez is a titka, hogy 2004-es olimpia óta minden egyes ötkarikás eseményen a magyar csapatot erősíti. Gurisatti Gréta az akkor már négyszeres világbajnok búvárúszó, Gurisatti Gyula mellett sertepertélt a medence partján, és szinte kikövetelte, hogy úszhasson és pancsolhasson. Az sem vette el a lelkesedését, amikor

kétéves korában édesapját egy felrobbanó oxigénpalack miatt szörnyű baleset érte és elveszítette két alsó lábszárát. Sőt, a versenyzés szeretetét tényleg otthonról hozza,

hiszen testvéreivel a cipőfűző gyorsasági házibajnokságban, vagy az olimpiai felkészülés falakat rengető erőnléti munkájában ugyanúgy megtalálja a szépséget. 

Valljuk meg, szépségükkel is tarolhatnának, de sosem ez érdekelte őket. Jakabos Zsuzsanna - vagyis Insta nevén Zsuzsubell, és Gurisatti Gréta, vagyis Gréta -, a vizes sportok legkiemelkedőbb magyar versenyzői közé tartoznak.

Zsuzsa mára úszóklasszisként Európa-bajnok és 11 felnőtt érem birtokosa a nagypályás kontinensviadalokról,

összesen 23 érmet nyert Eb-ken, míg

Gréta idén nyert itthon a női vízilabda-csapattal világbajnoki ezüstöt a Margitszigeten, tavaly pedig történelmi bronzot Tokióban az olimpián.

Videónkból az is kiderül, hogy ők azok, akik a vízen kívül sem tudnak a babérjaikon ülni, saját fürdőruhamárkát hoztak tető alá külön-külön, és nagyon izgalmas közösségi-média életet élnek.  De vajon Zsu férjének és Gréta vőlegényének mi a véleménye minderről? És ők maguk mit gondolnak a vizes sportokat övező belső botrányokról?

Íme a videó:

A nyitóképen: Jakabos Zsuzsanna és Gurisatti Gréta. Fotó: Lékó Tamás/CSC

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés