Megúszták: Ingyen távozhatnak a Liu fivérek Kínába!

2022. december 21. 9:56
Mutatjuk a részleteket!

Elérkezett a búcsú ideje – így köszön el a magyar korcsolyasport a Liu-fivérektől

November 8-án robbant bombaként a hír, hogy az olimpiai bajnok Liu testvérpár országváltással kapcsolatos kérelmet terjesztett elő a Magyar Országos Korcsolya Szövetség felé. Ahogy a Mandiner cikksorozatban számolt be róla, a távozással kapcsolatban a versenyzőkkel kötött korábbi sportszerződés feltételei szerint országváltási kérelem esetén a versenyzőknek vissza kellett volna fizetniük a válogatottban számukra biztosított több százmilliós felkészülési támogatást. Pontos számítások készültek a szövetség költségvetési beszámolói alapján, s bár a végső összeget a MOKSZ nem hozta nyilvánosságra a béke kedvéért, a több százmillióra tehető felkészülési támogatás visszafizetésétől végül is eltekint a szövetség elnöksége, amely az alábbi közleménnyel bocsátja útjára a Liu fivéreket.

Íme a MOKSZ közleménye:

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a 2022. december 20-án megtartott rendkívüli elnökségi ülésén az alábbi döntést hozta: 

A MOKSZ Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, kiváló gyorskorcsolyázóink által előterjesztett országváltási kérelemhez hozzájárul és saját hatáskörében eljárva a 2022/23. évi 15. sz. elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti.

A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul

a Liu fivérek országváltási szándékát és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe.

További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak.

A Mandiner kereste a MOKSZ vezetőségét, hogy bármilyen kiegészítést szeretnének-e a közleményhez hozzáfűzni, de sem a szövetség, sem pedig a Liu-fivérek nem kívánták kommentálni a közlemény tartalmát. 

 

A nyitóképen: Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az adófizetők pénzével nagyvonalúskodni könnyű.

Csak mint egy szürke adófizető, megjegyeztem. Toporzékoljon az, akit megbuktatok emiatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés