Gigaösszegért szerződött Szaúd-Arábiába Ronaldo – jól döntött?

2023. január 2. 15:21
Cristiano Ronaldo az elkövetkezendő időszakban évente 173 millió fontot, közel nyolcvanmilliárd forintot fog keresni Szaúd-Arábiában. Jelentős fájdalomdíjnak tűnik, ha már a Real Madridnak nem kellett CR7. Jól döntött ön szerint a világ korábbi egyik legjobb játékosa, hogy nem várt tovább és ezzel kikerült az európai foci elitből? Szavazzon!

Titkon a Real ajánlatára várt Ronaldo - Madridban nem kellett

Ahogy arról korábban beszámoltunk Cristiano Ronaldo giga fizetésért cserébe a szaúdi al-Nasszrhoz szerződik, annak ellenére, hogy nagyon sokáig tagadta, hogy ilyen szándékai lennének. Végül két és fél évre kötelezte el magát a szaúdi csapathoz, pestiesen szólva a világűrből is szabadeszemmel jól látható összegért kötött szerződést az arab klubbal. 

A nemzetközi labdarúgó-szakmának is bőven adott témát Ronaldo döntése, érdemes megnézni a bejelentést és az első nyilvános edzést, itt a videó.

A bejelentés után aztán a Marca számolt be arról, hogy a portugál klasszis korábbi csapata, a Real Madrid ajánlatára várt, azonban ez végül nem futott be.

A szerződésből kiderül, hogy Cristiano Ronaldo az elkövetkezendő időszakban évente 173 millió fontot, közel nyolcvan milliárd forintot fog keresni Szaúd-Arábiában.

Az al-Nasszr legutóbb a 2018–2019-es idényben tudta megnyerni hazája bajnokságát, így Cristiano Ronaldo segítségével juthatnak ismét a csúcsra. Az együttes 11 forduló után 26 ponttal vezeti a tabellát, egy ponttal megelőzve a második helyen álló al-Sababot, valamint kettővel a harmadik al-Ittihadot, amely korábban Dzsudzsák Balázs csapata volt.

A kérdés, vajon devalválja-e az eddigi pályafutása eredményeit Ronaldo a mostani lépéssel? 

Ön szerint helyes döntést hozott az ötszörös aranylabdás azzal, hogy elfogadta az al-Nasszr ajánlatát, vagy érdemesebb lét volna valami szakmailag méltóbb európai ajánlatra várnia?

 

A nyitóképen: Christiano Ronaldo új klubmeze bemutatásakor. Fotó: Al Nassr Football Club / AFP

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy ez miért éri meg Roncinak, nem kell magyarázni. Az évi 180 m euró egy-egy Bundesliga csapat vagy akár kisebb PL CSAPAT költségvetése, ezzel valószínűleg minden idők legtöbbet kereső játékosa lesz. Ami a trófeákat illeti, pár komolyabb csapatban megfordult játékos már most is van a csapatában (a kapuban pl. Ospina - Arsenal, Napoli), a hírek szerint Sergio Ramos is oda tart. Ha az Al-Naszrból csinálnak egy arab PSG-t azzal valószínűleg bajnoki címeket, meg Ázsiai BL-t fognak nyerni, Ronci meg elmondhatja, hogy két földrészen is BL győztes lett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés