A Liu fivérek nélkül is megy? Ötből öt magyar döntős 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya Eb nyitónapján

2023. január 13. 14:58
A magyar csapatból mindhárom női és mindkét férfi versenyző továbbjutott az 1500 méter péntek délelőtti negyeddöntőjéből a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Jászapáti Petra és Nógrádi Bence is továbblépett a rövidebb távokon. Vajon nyernek-e érmet a magyarok az Eb-n, a Liu fivérek nélkül? Szavazzon!

Liu fivérek nélkül is ígéretes rajt az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokságot felvezető szakmai elemzésében a Nemzetközi Korcsolya-szövetség, az ISU nagyon meglepően

a Liu fivérekről úgy ír, mint akik szünetet tartanak a pályafutásukban. Arról egy szót sem ejtenek egyelőre, hogy a roppant sikeres testvérpár országváltás közben volna,

és az sem került szóba, milyen zászló alatt versenyeznének a jövőben. 

Ami a magyar csapatot jelenlegi összeállításában illeti,

első magyarként Sziliczei-Német Rebeka jutott tovább, majd Somodi Maja és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra következett,

akik azonos futamban szerepeltek. A táv elején előbbi a második, utóbbi az ötödik pozícióban haladt, majd a női csapat szakvezetők által is egyéniben legesélyesebbnek várt tagja, Jászapáti pillanatok alatt körbekorcsolyázta a mezőnyt. Mögötte a 18 éves tehetség érkezett, a hajrában megelőzött egy olasz versenyző, de a továbbjutása neki sem forgott veszélyben.

A férfiaknál csak az első két hely ért biztos továbbjutást. Bontovics Balázs harmadikként haladt át a célvonalon, de egy későbbi kizárás miatt a 20 éves magyar másodikként lépett az elődöntőbe – számolt be róla az nso.

A férfi csapat rangidőse, Varnyú Alex a rajt után a negyedik pozíciót foglalta el, de egy belső íven bemutatott mesteri előzésnek köszönhetően harmadikként ért célba és ez is is továbbjutást ért neki.

Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án. MTI/Illyés Tibor

A legrövidebb, 500 méteres táv selejtezőjében a nőknél Jászapáti Petra, míg a férfiaknál Nógrádi Bence jutott negyeddöntőbe a gdanski rövid pályás Európa-bajnokságon. 

Jászapáti Petrának nem okozott gondot a selejtező, futamában rajt-cél győzelmet aratott.

A férfiaknál csak Nógrádi Bence járt sikerrel. Az olimpián is szereplő versenyző könnyedén elkorcsolyázott a holland Jens van 'T Wouttal, így ketten simán léptek a negyeddöntőbe.

Szombaton 500 és 1500 méteren már az érmekért küzdenek a versenyzők, a stafétáknál pedig az elődöntőkre kerül sor. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.

Ön mit gondol, mennyire lehet eredményes a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a Liu fivérek nélkül? Szavazzon!

 

A nyitóképen: Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 500 méteres versenyének selejtezőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án.MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés