Fucsovics Marci életében először kapott ki kétszettes előnyről, a harmadik fordulóig jutott az idei Ausztrál Openen

2023. január 20. 5:30
Két nagyszerű szett után Fucsovics Mártonnak esélye sem volt a győzelmet jelentő harmadik begyűjtésére, a tizenötödik kiemelt Jannik Sinner jutott a legjobb tizenhat közé a hajnali órákban.

Fucsovics Márton korábban háromszor találkozott Grand Slam tornán a 21 éves Jannik Sinnerrel, akinek ütője az egyik leggyorsabb a tenisz történetében. Fucsovics két alkalommal is legyőzte őt. Egyszer Marci legkiegyensúlyozottabb Grand Slamén, Ausztráliában, másodszor pedig tavaly Wimbeldonban, ahol élete eredményét érte a negyeddöntővel.

Azóta a wimbledoni negyeddöntő óta Fucsovics egy meredeken lefelé ívelő másfél éven van túl, de lehetett benne reménykedni, hogy az Ausztrál Openen, ami rendszerint pozitív szezonkezdet neki, megfordítja a szerencséjét. Az első két fordulóban visszaigazolta ezeket a várakozásokat.

A ma hajnali első két szettben pedig felül is múlta. 6-4, 6-4 állásig nem maradt el erőben Sinnertől, de jóval előrébb járt ötletességben. Hogy milyen magától értetődően támadtak a megoldások ötletei neki, jól mutatja a pont, amivel szettlabdához jutott a másodikban: egy egykezes fonák elütés!

A harmadik szettől azonban Sinner be tudta fejezni azokat a pontokat, amiknek az előkészítése az első két szettben is remekül ment neki, csak vagy hibázott belőlük, vagy adott még egy kis menekülési esélyt Marcinak, aki ihletett formájában tudott élni ezekkel. A meccs második felében sem hiba, sem esély nem jött több.

A simán elbukott harmadik szett után Fucsovicsnak volt még egy fellángolása a negyedik elején, brékelőnybe is került, de eztán tizenkét játékot bukott zsinórban, így a meccset is. 

Ez volt a következő évtized egyik legmeghatározóbb teniszezőjének ígérkező Sinner első fordítása két szettes hátrányból.

Nagyszerű Ausztrál Openjével Fucsovics nagyjából tíz helyet fog javítani a világranglistán, és visszajut a legjobb 70 teniszező közé.

Nyitókép: Fucsovics Márton a ma hajnali meccsen. Fotó: Fazry Ismail / MTI / EPA

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés