Magyarország – Norvégia: 25–33, eléggé kikaptunk, a hetedik helyért játszunk majd a kézilabda vébén

2023. január 27. 17:56
A kétszeres címvédő Dániától a negyeddöntőben elszenvedett súlyos vereség után a magyar férfi kézilabda-válogatott az utolsó skandináv csapattal játszik, amelyikkel eddig nem volt dolga a világbajnokságon.

Izlandot megvertük a torna legjobb játékával a saját részünkről, ami olimpiai selejtezőt ért. Svédország és Dánia esélyt sem adott nekünk. (A finnek finnyásak, inkább hokiban és sífutásban jók.) Mire megyünk a norvégok ellen, akik a legszorosabb negyeddöntőben kaptak ki a spanyoloktól, habár öt másodperccel a vége előtt előnyben náluk volt a labda?

Tudósításunk:

Vége. 33-25. Sokáig egész közel voltunk, aztán a remény hiánya és a túl magas játéktempó az utolsó negyed órára felőrölte a csapatot. Egyiptom ellen vasárnap a hetedik helyért játszunk majd. 

57. perc: Három perccel a vége előtt lövi az első gólt az irányítónk, Hanusz Egon. Ez így csak komoly vereség lehetett. 24-30.

55. perc: Embert kihagyva akarunk passzolni, de a norvégok azonnal magukhoz húzzák, fordulnak. 22-30. A sima vereség felé dőlt el a meccs.

46. perc: Először öt gól a különbség. 19-24. A kommentátor, Varga Ákos meglátása valószínűleg a döntő a meccsen. A norvégok magasabb játéktempó mellett is kevesebb technikai hibát (rossz passz, elejtett labda) vétettek az eddigi meccseiken, mint mi a lomhább tempó mellett. Ma egymással játszunk, mi szükségszerűen gyorsabban, mint szoktunk, ők lassabban. A mi hibáink szaporodnak, az övéik ritkulnak, és ez döntő. Nagyjából pont annyi gól van köztünk, ahánnyal több ingyen labdát adtunk nekik.

35. perc: Labdaszerzés, Bóka ellép, nekünk is van gyors gólunk! 17-18.

Félidő. Végül három gólnál állt meg a különbség, 13-16. Mi megszenvedünk szinte minden gólért, még ha lövünk is kifejezetten szépeket, vagy pusztán bombanagyokat. Ők sokszor könnyedén találnak lerohanásból. A magyar szélsők merete a norvég átlövőkének felel meg. Kicsit másik sportágnak tűnik, és az övék látszik jobban működni. De a három gól nem ledolgozhatatlan, és sokkal jobban fest a meccs, mint a dán vagy a svédek festett.

25. perc: Ligetvári Patrik háromból három gól, visszajövünk egyre: 11-12. Rögtön utána viszont egy támadófaultot akar eljátszani, színészkedésért kiállítják két percre.

23. perc: A meccs egy sima vereség és egy ki-ki meccs között billeg, egyelőre még nem dőlt el a sorsa, stabil a két-három gólos hátrányunk. 10-12.

19. perc: Ellépnek hárommal, Rőd lő egy akkora bombát, mint az imént Bodó. 7-10.

14. perc: Hétnél is egyenlítehettünk volna, de Bánhidi beállóból lőtt gólja előtt vonalra lép. 6-8.

12. perc: Egyenlítünk! Bodó-bomba keresztbe! 6-6.

9. perc: Abban a kézilabdában, amiben a magyar gyerekek felnőnek, nem vagyunk rosszabbak. Felállt védelem ellen egy türelmesen, szélsőtől-szélsőig felépített húzás végén Pedro ugorhat be az alapvonalról: 3-5.

5. perc: Mikler véd egyet spárgával, Hanusz végigrohan a pályán a kipattanóval, de nem tud gólt szerezni a már szinte felállt védelem ellen. A kipattanóból ők viszont passzal szelik át az egész pályát, nem lábbal, így ziccert dobhatnak. 2-4.

4. perc: A második hetesünket már Lékai gólra váltja, de ezzel is csak 2-3-ra zárkózunk.

1. perc: Első támadásnak nem rossz: Hanusz Egon nagy csellel betör, ledöntik. Hetes és két perc emberelőny. Azonban rögtön elveszítjük Rostát, akinek beleragad kicsit a kezébe a labda a hetesnél, fejbelövi a kapust, így a gól érvénytelen, és ki is állítják

***

Azt hallották már, hogyan jósolta meg előre a Norvégok elleni meccs eredményét Hevesi Tamás? És azt, hogy miként értékelték a férfi kézilabda-válogatott szereplését a Jobbfelső pipa podcastjában? Ez nem volt fájdalommentes, kattintsanak!

 

 

Nyitókép: Bodó Richárd készül. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratulálok a játékvezetőknek!
Mindegyiknek!
Nagyszerű munkát végeztek!
Egyiptom ellen már a 10. másodpercben legalább 4 magyart állítsanak ki!
A maradékot meg 30x2 percre!
A belülvédekezést is csak ide fújják!
Meg a belemenést is!
Elzárni csak másnak szabad!
A rángatásokat, gyomorszájasokat már megszoktuk, ezek jöhetnek!
Üsd vágd a magyart, na nehogy már belelkesedjenek, nekik nem kell nyerni, mert nekik nem elég büdös a lábuk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés