Óriási magyar sportfilmes siker! – A Keleti Ágnesről készült sportdokumentumfilm már a világ tíz legjobbja között

2023. április 10. 20:19
Még tart az idei sport-dokumentumfilmes verseny, az AIPS Sport Media Award idei kiadása, de már most a világ tíz legjobb alkotása közé került Oláh Kata rendezésében az „Aki legyőzte az időt" című Keleti Ágnesről szóló film.

A világ legjelentősebb média versenyében újra az élmezőnyben egy magyar alkotás

Több mint ezernyolcszáz pályamű érkezett az idei versenybe, amelyen belül nyolc kategóriában keresik a világ legjobb sportmédia alkotásait, a legjobb sportofotóktról az írásműveken át a portré és sport dokumentumfilmekig. Az ötödik évadban már valóban a világ legjelentősebb médiavállalati vesznek részt a versenyben öt kontinensről. 

Tavaly a sportportréfilmek versenyében a Szilágyi Áronról szóló alkotás lett a világ második legjobbja

Hatalmas sikert jelentett

a tavalyi évadban, hogy Muhi András Pires „Egy mindenkiért " című Szilágyi Áronról készült alkotását a világ második legjobb sport-portréfilmjének választotta a nemzetközi zsűri.

Az idei értékelés során is az AIPS végrehajtó bizottságának tagjai, mások mellett e cikk szerzője is része a zsűri munkájának. Így tehát első kézből kaphatnak a Mandiner olvasói tájékoztatást arról, hogy Oláh Kata filmje az újabb szűkítés után is versenyben maradt az AIPS Médiadíjért, a sportdokumentumfilmek kategóriájában. A harmadik szűkítést követően

 tíz versenyfilm áll még a legjobbak között, köztük a legidősebb olimpiai bajnokról, Keleti Ágnesről szóló „Aki legyőzte az időt”

(angolul: Conquering time Agnes Keleti) című munka. Itt az ajánló:

 

A kategóriákban a továbbiakban, várhatóan április 18-án, háromra csökkentik majd a versenyben lévők számát, a képzeletbeli „dobogósok” meghívást kapnak a május 9-i, szöuli díjátadóra is.
Korábban Tóth Bálintnak, az M4 Sport szerkesztő-riporterének Milák Kristófról készített, „A jóslat” című filmje is versenyben volt, a világ harminc legjobb alkotása közé kerülve. 

A nyitóképen: Keleti Ágnes. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés