A csodagól után joggal harsant fel ismét a Fradi-táborból: „Lisztes Krisztián, sálálálálá!” Vasas – Ferencváros 0-1! (videó)

2023. április 22. 22:09

Írta: Vámos Tamás
A szenzációs villanás után maradt a hatpontos különbség a Fehérváron is bravúrgyőzelmet arató Kecskemét és a bajnokcsapat között.

A nem mindennapi viharokat követően (a Fáy utcában Kuttor Attila után Kondás Elemért is elsodorta az eredménytelenség, rég nem látott hullámvölgy a bajnokcsapatnál) mindkét klubnál pozitív élmények után - a Vasas idegenben a Mezőkövesdet, a Fradi hazai környezetben a Honvédot verte magabiztosan - került sor az egymás elleni csatára.

A két csapat a rutinos élvonalbeli játékvezető, Erdős József irányításával a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Vasas FC: Uram – Baráth, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Urblík – Szilágyi, Hinora, Holender – Novothny  

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic – Sigér, Gojak – Tokmac, Marquinhos, Traoré – R. Mmaee.

Az első félórában ugyan a Ferencvárosnak volt egy nagyobb helyzete (Gojak előre ívelése után Ryan Mmaee lövése már a 4. percben a felső kapufán csattant), válaszként Hinora középre tartó fejesét nagy bravúrral tolta fölé Dibusz, ezzel együtt a bajnokcsapat játszott fölényben.

Miután az első félórát a piros-kékek sikeresen túlélték, egyre jobban magukra találtak, vagy éppen helyesebb úgy fogalmazni: a korábbi időszakkal ellentétben hihetetlen lelkesedéssel futballoztak.

Dibusz Dénes bravúrjai is kellettek a vendégsikerhez Fotó: MTI/Mónus Márton

Ha az előző hetekben is ilyen mentalitással játszottak volna, biztos, hogy nem kerülnek ennyire kilátástalan helyzetbe…

Mindenesetre a 29. percben először Holender kapott sárga lapot Pászka Loránd, majd rá két percre Kovacevic Berecz Zsombor felrúgásáért, de közben volt egy rendkívül érdekes szituáció.

Novothny Soma tizenhatoson belüli fejese Sigér Dávid testétől eltartott kezén csattant, a VAR-csapat azonban nem látott okot a beavatkozásra. Maradjunk annyiban: láttunk már korábban hasonló szituációért tizenegyest ítélni…

Marad tehát a 0-0, nem sokkal később Novothy, majd –egy remek háromszögelés után – Ryan Mmaee hagyott ki egy-egy ígéretes lehetőséget, végül Pászka nagy helyzetben durrantott fölé.

A Fradi számos helyzetet kidolgozott, de csak egyet értékesített Fotó: MTI/Mónus Márton

Ami feltűnő volt: Sztanyiszlav Csercseszov a szokottnál jóval idegesebben, teátrális mozdulatokkal, nagy üvöltésekkel reagált a kihagyott lehetőségekre. – elképzelhető, hogy már őt is nyomasztja, hogy az újonc Kecskemét csak nem akar leszakadni?!

A második félidőt Ryan Mmaee veszélytelen szabadrúgása vezette be, majd a Vasas kezdett szorongatni, különösebben nagy lehetőségek nélkül.

Egészen a 63. percig kellett várni a következő említésre méltó eseményre: a lendületesen előre törő Marquinhos labdájával a csereként beállt Owusu Kwabena ültette hintába Baráth Botondot, majd fölé bombázott.

Megélénkült a meccs!

Előbb Marquinhos lövését tornázta a felső lécre Uram János, majd Holender visszagurítását Hinora Kristóf remekül tekerte a hosszú sarok irányába, de Dibusz Dénes óriási robinzonáddal ütötte ki a labdát, majd nem sokkal később a válogatott támadó kapáslövése kerülte el a kaput.    

A 73. percben a Vasas legjobbja, Hinora Kristóf tekert kapura egy szabadrúgást, Dibusz magabiztosan védett.

A 80. percben aztán joggal harsant fel újra a Fradi-táborból a „Lisztes Krisztián, sálálálálá, Lisztes Krisztián, sálálálálá!” című örökzöld sláger. Ugyanis a nem sokkal előbb csereként beállt,

még mindig csak 17 éves tehetség – mintha csak bójákat kerülgetett volna - három Vasas-védőn átszlalomozott, majd 19 méterről kapura bombázott, a megpattanó labdát Uram kapusnak esélye sem volt hárítani - Vasas – Ferencváros 0-1!

Az állás annak ellenére nem változott, hogy a hátralévő 10 percben – plusz a 7 perces hosszabbításban – érthetően a Vasas támadott többet, de a Fradi kivédekezte a hátralévő perceket.

S hogy mi a véleménye az édesapának, idősebb Lisztes Krisztiánnak a fia villanásairól, remek góljairól? Erről itt olvashatnak!   

Nyitókép Ifjabb Lisztes Krisztián egyre markánsabban teljesít! Fotó: fradi.hu

   

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy 17-18 éves sráctól ez több mint ígéretes. Nerm csak jutalomperceket kap, hanem ezalatt meccseket dönt el. Pár ilyen meccs és Rossi felírhatja magának LK nevét, pláne, hogy Németh megsérült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés