Sebestyén Júlia ellen mégis fegyelmi eljárás indul – rendcsinálásba kezdett a korcsolyaszövetség

2023. május 4. 21:54
Hónapok óta ment az ügyek tologatása, most egy nap alatt a MOKSZ nem csak Vardanjan Gurgennek mondott fel, de értesítést küldött a módszereket eddig kifogásoló szülőknek, hogy kérésükre mégis fegyelmit indít Sebestyén Júlia ellen.

A Mandiner elsőként írta meg, hogy felmentik pozíciójából a sokak által kifogásolt külföldi versenyzők honosításáért felelős műkorcsolya szakági igazgatót, Vardanjan Gurgent a MOKSZ elnökségi döntése nyomán. 

Hetek óta követjük a műkorcsolya szakágban zajló aggasztó folyamatokat, a magyar nevelésű versenyzők háttérbe-szorulását, a külföldiek térnyerését, az edzői módszereket kifogásoló szülők panaszait, akik Sebestyén Júlia korábbi Európa-bajnok, az SKSE vezetőjének és edzőjének sokak szerint a szövetség gyermekvédelmi szabályzatával össze nem egyeztetehető módszerei miatt szerettek volna komoly kivizsgálását az ügyben. 

Azt is részletesen összeszedtük a Mandiner olvasóinak, hogy milyen

méltatlan jelenetek kísértek egy minapi edzést Sebestyén és a másik klubot, a Jégördög SE-t vezető Galambos Rita között. 

Nos, úgy tűnik a MOKSZ vezetősége a tegnapi szezonértékelő elnökségi ülésen rendcsinálásba kezdett, és a reggeli hír után, mely szerint felmentik Vardanjan Gurgent, mostmár azt is megtudtuk, hogy mégis fegyelmi eljárás alá vonják Sebestyén Júliát. 

A Mandiner, amely korábban a szülői panaszos levelek tartalmát is megismerhette, most egy, a szülőknek címzett levélről szerzett tudomást. Ebben Dr. Bodó Barbara a MOKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának nevében arról tájékoztatta az érintetteket, hogy

„a mai nappal fegyelmi eljárás megindításáról döntöttem Gór-Sebestyén Júliával szemben. A fegyelmi eljárás során tárgyalás tartására fog sor kerülni,

melyről a tárgyalás napját megelőzően legalább 3 nappal idéző végzést fogunk küldeni az érintetteknek (kiskorú érintett esetén a törvényes képviselőn, meghatalmazott jogi képviselő igénybevétele esetén a jogi képviselőn keresztül) elektronikus úton (e-mail útján)”.

Az ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés