Rendkívüli: megvan az első vezéráldozat, aki belebukik a műkorcsolya-belháborúba

2023. május 4. 8:00
A szerdán megtartott elnökségi ülésen döntés született: a külföldiek honosításában kiemelt szerepet játszó műkorcsolya szakági sportigazgatót, Vardanjan Gurgent felmentette a MOKSZ. Ezzel megvan a műkorcsolya belháború első vezéráldozata a mostanában számos vitával és konfliktussal terhelt sportágban.

Megelégelték a szövetségben a balhékat? 

Ahogy arról hetek óta részletesen és minden érintett szereplőt megkérdezve beszámoltunk róla, több fronton is vita alakult ki a hazai műkorcsolya szakágon belül. Az edző-szülő és edző-edző konfliktus a közelmúltban már egészen méltatlan szintre süllyedt. Az ügyben egy minapi edzéshelyszínen zajló pro és kontra atrocitás kapcsán már rendőrségi feljelentések is születtek, erről itt írtunk részletesen.

 

Rendőrségi feljelentésekkel folytatódik a műkorcsolyás belháború - minden, amit a „Sebestyén Júlia-ügyről" tudni lehet

 

Arról se feledkezzünk el, hogy az elmúlt hetekben amellett sem mehettek el a szakág jövőjéért aggódók, hogy a folyamatos, elsősorban orosz származású sportolók honosítása – lett légyen az gyorsított eljárásban zajló módja, vagy akár honosítás nélküli, magyar színekben történő indítása – nagyon sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen például az idei junior világbajnokságra egyetlen Magyarországon született versenyző sem fért be a magyar válogatottba. A felnőtt vb-re is csak Láng Júlia utazhatott egyedül a karrierjüket idehaza kezdők közül. 

Sokan azt gondolták, hogy a minapi Sebestyén Júlia – Galambos Rita konfliktus is alapvetően a magyar versenyzők kiszorulása miatti edzői frusztrációk okán erősödhetett fel, ami megint felvethette a műkorcsolya ágazati sportigazgató, Vardanjan Gurgen felelősségét. 

Vardanjan Gurgen, a most felmentett szakági vezető (Kép: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

A szakág irányításával megbízott szakember a szezonban felbukkanó problémák ellenére is úgy vélte e HUNSKATE weboldalán vele olvasható értékelésében, hogy „sikeres idényt zártak”. A számszerű eredményekben, kvalifikációs szempontból ez talán igaz is lehet, ugyanakkor eközben sokan tették fel a kérdést, hogy vajon ezekben a sikerekben mekkora része lehetett a hazai nevelésű versenyzőknek, ha be sem fértek a válogatottba. 

A szövetségben szerdán megtartott elnökségi ülésen döntés született:

a külföldiek honosításában kiemelt szerepet játszó műkorcsolya ágazati sportigazgatót, Vardanjan Gurgent felmentette a MOKSZ.

Ezzel megvan a műkorcsolya belháború első vezéráldozata a mostanában számos vitával és konfliktussal terhelt sportágban.

A nyitóképen: Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics magyar jégtáncospár a 2022-es tallinni műkorcsolya Eb-n. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés