Tizenkét meccsig volt veretlen a világelső, amikor jött Marozsán Fábián az év teniszszenzációjával (VIDEÓ)

2023. május 15. 15:58
Marozsán Fábián élete első főtáblás szerepléséhez jutott el a profi tenisz legmagasabb szintjén, ATP-versenyen. Egyből két győzelmet szerzett, és ezzel eljutott Rómában a világ jelenlegi legjobb játékosáig, Carlos Alcarazig. AKIT MEG IS VERT! Az év teniszszenzációja és magyar sportsikere!

Marozsán Fábián életében először jutott el előző héten a profi tenisz első osztályának, az ATP Tournak bármilyen szintű versenyén a főtábláig. Rögtön az egyik legnehezebb helyen, Rómában, ami a legmagasabb, ezres szintet jelenti, ahol már mindenki csúcsforma közelében kell hogy játsszon, hiszen a következő torna már a Roland Garros.

Marozsán az első két fordulóban minden megnyert ponttal tolta kifelé élete legjobb eredményét. Amikor a második fordulóban megverte a cseh Leheckát, akkor úgy tűnt, pályafutásának legjobb hetének jutalma lesz, hogy azzal a Carlos Alcarazzal játszhat, aki tizenkét meccs óta veretlen, a legutóbbi két salakos tornáját megnyerte, két hete a barcelonai döntőben például olyan tenisszel, hogy a szintén top5-ös Stefanos Tsitsipas csak kínjában nevetett rajta, mennyire esélytelen.

Alcaraz és Novak Djokovic az elmúlt hónapokban folyamatosan váltogatják egymást a világranglista élén, közel hibátlan salakos teljesítményének köszönhetően (20 győzelem, 1 vereség idén) Alcaraz jövő héttől mindenképp világelső lesz ismét.

Minderről Marozsán tökéletesen el tudott feledkezni. Nem azért verte meg Alcarazt, mert rosszul teniszezett volna a spanyol, hanem mert a magyar játszott olyan szinten, hogy a világ egyik leggyönyörűbb teniszkomplexumának nézői az egyik ámulatból a másikba estek.

Marozsán például felülmúlta ejtésekkel azt az Alcarazt, aki egymaga hozta vissza ezt az ütésfajtát az élteniszbe mint fontos fegyvert. És ezt nem csak a magyar szem mondatja. A vezető francia sportnapilap, a L'Équipe is azzal kezdi a tudósítását, hogy Alcaraz megízlelte, milyen vele játszani. „Marozsán úgy játszott, mintha elolvasta volna a »Tenisz Alcaraz szerint« című kötetet, és jobban tudná a tartalmát, mint a szerző” – írják.

Marozsán miután megnyerte az első szettet, a másodikban kétszer kellett, hogy megvédje adogatóként a játszmát. Végül eljutott a tiebrékig, ott azonban 1-4-es hátrányba került. Alcaraz félig már az egyenlítésen törhette a fejét; Fábián viszont zsinórban hat pontot nyert őrületesen bátor tenisszel.

Carlos Alcaraz nemcsak a világelső (19 éves kora óta), hanem minden létező szakértő szerint a következő évtized legfontosabb teniszezője lesz, aki egyesíti Federer támadó teniszét, Nadal hevületét és Djokovic meg nem alkuvását.

Bárkit, aki legyőzi őt, örökre megjegyez a sportvilág. Pláne, ha ilyen játékkal, mint ahogy Marozsán Fábián tette.

Nyitókép: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:)
Eddig Djokovicsnak szurkoltam.

Alcaraz a fasorban, felkészül Cicipasz meg Medvegyev.
Djokovics nincs nagy formában, most verhető.

El sem hiszem!!!

Ez a gyerek egy csoda!

Óriási siker. Ismerem az edzőjét, gratula nekik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés