Visszavonul a magyar pólólegenda – tegnap játszott utoljára az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert

2023. május 20. 14:54
Az utolsó ötméteres párbaj. Az utolsó vízbeszállás és egy bajnoki bronz búcsúzóul. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a négy olimpián is szereplő „örök derűs” vízilabdázó, Hosnyánszky Norbert tegnap ugrott vízbe tétmeccsen utoljára.

Bajnoki bronz búcsúzóul a Honvéddal 

Hosnyánszky Norbert – a Vasas ellen ötméteres párbajban megnyert mérkőzéssel – bronzérmet szerzett csapatával, a Honvéddal a férfi vízilabda ob I-ben, miután előző nap az is eldőlt, hogy immáron 25. alkalommal újra a Ferencvárosé a bajnoki arany, amelyet nagy csatában szerzett meg az OSC-t legyőzve. 

A képen: A Honvéd ünneplése a bajnoki bronz után. Fotó: Hosnyánszky Norbert Instagarm

Azok viszont, akik a bajnoki bronz kimenetelére voltak kíváncsiak, egyben egy megható búcsúnak is szemtanúi lehettek – írta meg az Origo sport. Ez volt a visszavonuló a 39 éves kitűnő pólós, a négy olimpián is a magyar válogatottat erősítő Hosnyánszky Norbert számára. 

„Ha a szezon előtt kellett volna kívánnom egy záró mérkőzést, akkor pont ezt kívántam volna, hogy a harmadik helyért tudjunk játszani egy olyan meccset, amely végletekig kiélezve, ötméteres párbajban dől el, amit mi nyerünk. Azt gondolom, ennél többet nem kívánhattam” – nyilatkozott az M4 Sportnak a pólós,

a 17 magyar vízilabdázó egyike, aki olimpiai, világ- és Európa-bajnok is lett karrierje során.

Hosnyánszkí Norbert közel 21 éven át volt kisebb megszakításokkal a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja, s amikor a teljes pályafutását jelentő 30 évről kérdezték, így összegzett: 

„Minden, ami most vagyok, azt a vízilabdának köszönhetem. Hogy egy csapatsportágban az öltözői hangulat hogyan szocializált.

Tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy jó ember lett belőlem, úgyhogy hajrá, sport!” – mondta kissé elérzékenyülve.

Hosnyánszky tagja volt a tokiói olimpián bronzérmes csapatnak, amelyet követően lemondta a válogatottságot, a tegnapi nappal azonban a klubpólót is befejezte.

A képen: Hosnyánszky Norbert (b) és az amerikai Alex Bowen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

A Kemény Dénes által annak idején őstehetségnek nevezett klasszis háta mögött kiemelkedő pályafutás áll. Hosnyánszky Norbert négy olimpián, öt világbajnokságon és hét Európa-bajnokságon képviselte Magyarországot. A 2008-as pekingi olimpián tagja volt az aranyérmes magyar csapatnak. 2013-ban, Barcelonában a világbajnokságon, 2020-ban, Budapesten pedig az Eb-n szerzett aranyérmet. Ötször nyert magyar bajnokságot, az elsőt 16 évesen a Ferencvárossal (2000), majd hármat a Vasassal (2007, 2009, 2010), egyet az Egerrel (2011). A Magyar Kupában egyszer diadalmaskodott (2009), a Honvéddal, amelyet 2020 óta erősített, idén a bajnoki bronz mellett az MK-ban is harmadik lett. "020-ban az Év Magyar Vízilabdázójának választották. Párja 2009 óta Dammak Jázmin egykori szépségkirálynő. Fiuk Zalán 2013-ban, lányuk Szonja 2017-ben született.

 

A nyitóképen: Hosnyánszky Norbert. Fotó:  Instagram / Hosnyánszky Norbert

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés