Szoboszlai többet keresett, mint Haaland

2023. május 22. 13:00

Írta: Sal Endre
Erling Haaland szerint Szoboszlai Dominik sok lány szívét összetörte már. Ezt mondta a norvég csatárzseni egy korábbi videóban.

Szoboszlai Dominik és Erling Haaland barátsága még Salzburgban, a Red Bull Salzburgnál kezdődött. A norvég gólvágó egy évvel Dominik után, 2019-ben került az együtteshez és hamar nem csupán csapattársak, hanem barátok is lettek. Az akkor 17 éves Haaland a norvég Molde együttesétől került ötmillió eurós vételár mellett Ausztriába. A többi ismert. A szőke óriás előbb egy évvel később 45 millió euróért Dortmundba igazolt, majd tavaly, már 150 millióért a Manchester Cityhez.

De visszatérve a barátságukra. Szoboszlai mikor Lipcsébe ment, még a mezszámát is Haaland-ra gondolva választotta. Azért lett 17-es, mert a norvég csatár is amellett döntött, mikor Dortmundba igazolt. A barátságukról tanúskodik az a közös videó is, amely még a salzburgi időkben készült velük. A felvételen háttal ültek egymásnak és el kellett dönteniük, hogy melyikükre igaz a felvetés. Amikor az a kérdés jött, hogy ki népszerűbb a lányoknál, Haaland egyből Szoboszlaira mutatott és megjegyezte:

„Túl sok szív tört össze.”

Erre Dominik így reflektált: „Én csak egyetlen lányt szeretek, ők szeretnek engem” – utalt arra, hogy valóban népszerű a lányoknál. Arra a kérdésre, hogy melyikük a tehetségesebb, mindketten saját magukra mutattak, viszont a 2020-ban készült felvételen, mikor felhangzott a ki keres többet kérdés, Haaland egyből Dominikra mutatott, majd megjegyezte:

„Nekem ez nem gond, a pénz nem minden.”

A Red Bull Salzburg, amikor még Haaland és Szoboszlai is ott játszott. (Kép: AFP/Joe Klamar)

Azóta nagyot változott a helyzet, a Manchester City-vel Bajnokok Ligája-döntőbe jutott norvég a világ egyik legjobban fizetett játékosa, a piaci értéke pedig 170 millió euró. Ő már megtette azt a nagy ugrást, ami várhatóan most jött el Szoboszlai Dominik életében, akinek

Lipcsében 70 millió euró a kivásárlási ára, s kérő akad bőven.

Arról, hogy Salzburg után ismét egy csapatba játszanak, a hírek szerint nincs szó, ám egy bajnokság lehet belőle ismét, hiszen a sajtóhírek szerint a Newcastle minden követ megmozgat, hogy megszerezze a magyar középpályást. 

Szoboszlai újra Német Kupát nyerhet - két góllal rúgta be a Lipcsét a döntőbe!

 

 

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA-PICTUREDESK / APA-PICTUREDESK VIA AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés