Az eredmény csak veréssel és megaláztatással érhető el az élsportban? Mítosz vagy valóság? Következő podcastunk robbantani fog

2021. november 19. 18:15
A közelmúltban kirobbant Cseh László kontra Turi György ügy kapcsán a nem csak az úszósportban létező lelki terrorról, a hibás edzői mintákról és akár az egy életre szóló sebeket ejtő eredménykényszer hátteréről hallhatjuk Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus véleményét a Jobbfelső: pipa következő podcastjában - Csisztu Zsuzsa beszélget vele.

Rombolva építeni? 

Az eredmény csak veréssel, megaláztatással érhető el, és le kell rombolni a versenyző személyiségét ahhoz, hogy újra föl tudjuk építeni. Ilyen és ehhez hasonló mítoszok még sok helyen, sajnálatosan, most is uralják az edzői munkát" – mondja Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus, számos egyéni olimpikont és olimpiai csapatot felkészítő, az élsport lélektanát kitűnően ismerő szakember, aki úgy látja, ma is jelen lehetnek még az edzői munkában a beégett és hibás edzői minták.

„Szét kell nézni azon versenyzők között is, akik eredményeket értek ugyan el, de utána roncsok lettek és arról nem szól a statisztika, hányan kerültek utána kórházba különböző fizikai és mentális problémákkal”

– rántja le a leplet a Testnevelési Egyetem tanszékvezető egyetemi docense az élsport színfalak mögötti világáról és ebben nem csak az edzők, de a szülők felelősségéről is beszél a Jobbfelső:pipa holnapi hodcastjában. Tényfeltáró beszélgetésünk holnap 10.00-kor csak a Mandiner Sport vitapodcastjában.

Íme egy rövid ízelítő a tartalomból:

 

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Néha ütni kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés