Lelki terror? Eredménykényszer? Abúzus vagy félreértelmezett tehetséggondozás? Jobb felső: pipa – podcast premierünk

2021. november 25. 22:57
Hány olyan élsportoló van itthon, aki lelki terrorban készül? Kit hogyan félemlítettek meg, hogy mostanáig nem mert beszélni? Dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem tanszékvezető egyetemi docense kíméletlenül elénk tárja, hogy milyen hibás edzői mintákkal dolgoznak azok a sportszakemberek és edzők, akik azt hiszik, hogy „az eredmény csak veréssel, megaláztatással érhető el, és hogy le kell rombolni a versenyző személyiségét ahhoz, hogy újra föl tudjuk építeni”.

Mekkora a szülők felelőssége, hogy milyen edzőt választanak? Vajon feltűnik-e nekik, ha lelkileg sérül a gyermekük? Miért most és miért visszamenőleg tört felszínre Cseh László és Turi György valamint a mester és további tanítványai közötti konfliktus?

Az olimpiai sportolók és csapatok lélektani felkészítésével évtizedek óta foglalkozó sportpszichológus tapasztalatai sokakat meglepnek majd,

íme a diagnózis: a változás elkerülhetetlen, azoknak az edzőknek nincs helyük az élsportban, akik tarthatatlan módszereiken nem tudnak, vagy nem akarnak változtatni.

Jobbfelső:pipa – Vendégünk Dr. Lénárt Ágota, premier most:

 

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar? A kommunista korban még doppingszereket is nyomott a sportolókba az egész Béketábor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés