Merkely: Eriksen nem térhet vissza az Európa-bajnokság küzdelmeibe

2021-06-14 06:53:00

Csisztu Zsuzsa
Merkely Béla Professzor szerint a teljes kivizsgálásig, így az Eb ideje alatt vélhetően nem térhet vissza Eriksen a dán csapatba.

Exkluzív interjút adott a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónájának sajtóközpontjában Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, kardiológus sportorvos, aki más események mellett a 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokság egészségügyi főigazgatójaként is alaposan megismerte a nemzetközi sportesemények protokolljait hasonló esetekben, mint ami a dán Christian Eriksennel történt a labdarúgó Európa-bajnokság harmadik mérkőzésén.

Nem történt újabb tragédia a futballpályán.<br>Fotó: Friedemann Vogel / AFP / POOLMerkely Béla professzor a tévéközvetítés során, élőben látta az esetet, amely a dán Christian Eriksennel történt és megerősítette, hogy a látottak alapján – de a pontos részletek jelenlegi ismerete nélkül – hirtelen szívhalálnak tűnő eset rajzolódott ki abból, ahogy a csapattársak és az orvosok eljártak. Komoly kardiológia kivizsgálás lesz valószínűleg a következő lépés és ebből ő arra következtet, hogy Eriksennek nem lesz már lehetősége visszaállni a dán csapatba az Eb hátralévő idejére, de amennyiben kiderül, hogy esetleg elhárítható kardiológiai ok áll a háttérben, még az sem kizárt, hogy a kitűnő dán válogatott később visszatérhet a labdarúgás világába.

Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP / POOL

Hogy mit gondol Merkely professzor arról, hogy a történtek után mégis lejátszották a teljes mérkőzést, és véleménye szerint mi lehetett volna a fair eljárás, s a megfelelő empátiával meghozott döntés a mérkőzés sorsát és a dán csapat esélyeit illetően? Nézze meg videónkat az exkluzív válaszért és a teljes interjúért!