Zónapörkölt – a Város egyik legtrendibb helyévé érett a szurkolói zóna

2021-06-24 19:01:00
A tegnapi tűzforró nap egyáltalán nem tartotta vissza a hírességeket, sportolókat és celebeket, hogy a Városligeti Műjégpályán létesült UEFA szurkolói zónán belül együtt lüktessenek a magyar labdarúgó válogatottal, arra is készen, hogy az odaérkező tízezrek Münchenig hallható hangorkánnal bíztassák a mieinket.

Csodás volt látni, hogy az UEFA Ball for All kezdeményezésére az érzékenyítésben élen járó paralimpikon, parasportoló kíválóságaink együtt ünnepelték a látássérült gyerekeket a helyi közönséggel. Eckler Luca paraatléta világ- és Európa-bajnokunk, a tokiói paralimpia egyik kiemelt magyar esélyese, aki Kertész Róbert sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes, ülőröplada válogatott játékossal együtt érkezett, a színpadon segítette a labdaátadást, és öröm volt hallgatni milyen lelkesen várták a magyar csapat esti mérkőzését a német válogatott ellen. 

 Felbukkant előbb Istenes Bence, akiről közismert, hogy élete egy jelentős szakasza Németországhoz kötötte,

mégsem volt kérdés, hogy kinek szurkolt tegnap, noha azért a végeredményt illetően nem volt bizakodó túlzottan. Nem így Nagy László, a hazai és nemzetközi kézilabda élet igazi ikonja, aki magyar győzelmet várt, érdemes megnézni a videóból milyen eredményre számított. 

Fotó: ODPictures Art Studio 

Más, ikonikus budapesti, építészeti remekművek mellett, a számos nemzetközi díjat elnyert Puskás Aréna építész-tervezőmérnöke, a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész,

Skardelli György is kijött ide szurkolni, és precíz, alkotómunkában jeleskedő emberként mégis a szív fontosságát emelte ki,

ha a magyarok németek elleni esélyeiről kérdeztük. Bölöni László, 102-szeres román válogatott BEK-győztes labdarúgó, az edzőként is a legmagasabbra jutó nemzetközi hírű szakember, a magyar nemzeti büszkeség tartalékenergiákat is mozdítani képes erejét hangsúlyozta, amikor arról kérdeztük, lehetünk-e sikeresek a német válogatottal szemben.

A magyar csapat a Németország - Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án.<br>Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lehetünk, erre tegnap egyértelmű választ adtak a Rossi-csapat tagjai.

Olyan erőt, olyan eltökéltséget sugároztak fiaink, ami a legkeményebb szívet is megolvasztotta volna.

Végre nyoma sem volt az évtizedekig bőr alá bekúszó kishitűségnek, az eleve vesztes mentalitásnak. Fantáziával, okosan, néha szemtelenül bátran játszottak a mieink, elég csak Schäfer középkezdésből induló váratlan és szokatlanul akrobatikusra sikerült góljára gondolnunk. Jó volt látni, hogy bírják szusszal, hogy nem kell nézőként kínosan felszisszennünk, amikor lezúdul a mieink előtt az évtizedekig betonfalként szembejövő oxigénhiány. Megnyugtatóak voltak a labdalevételek, a célzott passzok, az egymást minden helyzetben kisegítő mentalitás, az átszellemült tekintetek. Ez a csapat, a rutinosoktól az egészen fiatalokig egyazon fordulatszámon pörgött és hitt magában.

Fotó: ODPictures Art Studio 

Mi is hiszünk bennetek, ezt adtátok ezzel az Eb-vel, nekünk szurkolóknak. Már nem csak az elvetemült optimisták fejében fordulhat meg, hogy nyerhet a magyar csapat labdarúgásban akár egy esélyesebb csapat ellen is. Ma már ezt sokan és egyre többen elhiszik. Köszönjük! 

Nézze meg hogyan hatolt szívközépig mindaz, ami tegnap történt a magyar csapattal. A szurkolói zóna képei beégnek majd sokaknak igen hosszú időre.

 

Nyitókép: ODPictures Art Studio