Sztanyiszlav Csercseszov a sikertelen debütálás után: Minden új játékosnak meg kell mutatnia, helye van a csapatban!

2022-01-20 18:13:00

Írta: Vámos Tamás
Az orosz mester Dunaszerdahelyen vereséggel mutatkozott be a Fradi kispadján.

A magyar bajnok hiába lőtt két kapufát, hiába mozgott biztatóan a csapat új igazolása, Fortune Bassey, mégis sima vereséget szenvedett a motiváltabbnak tűnő és remekül kontrázó hazaiaktól.

A mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov többek között a következőket mondta el:

"Nagyon fontos volt a találkozón, hogy a saját játékunkat játsszuk, és hogy egyes futballisták végre mérkőzés legyen a lábukban. Nem régóta edzünk együtt, helyzetünket nehezíti, hogy tíz játékosunk karanténban van, és hárman az Afrika Kupán szerepelnek. 

Bizonyos dolgokkal elégedett voltam a mérkőzésen, és nyilván akadt, amivel nem.

Egy hét alatt még sokat tudunk dolgozni, és reméljük, a Covid-járvány sem okoz újabb problémát. Az is nagyon fontos, hogy minden új játékosnak meg kell mutatnia, helye van a csapatban!"

A csapatkapitány mindenkit nyugalomra int Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A csapat kapitánya, Dibusz Dénes közvetlenül a lefújás után a klub honlapjának nyilatkozott:

Sajnos, az eredmény nem túl kedvező, annak ellenére, hogy jól kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben volt két kapufánk, a játék is úgy alakult, ahogy elterveztük, de a dunaszerdahelyiek szerezték meg a vezetést, és ezután

mintha elvesztettük volna a mérkőzés feletti kontrollt.

A második találat után pedig már teljesen nyugodtan tudtak játszani a hazaiak, mi pedig futottunk az eredmény után. Akadtak pozitívumok, de sokszor vesztettünk el könnyedén is labdákat. Szerencsére van még egy hetünk a rajtig, így biztos vagyok benne, hogy kijavítjuk ezeket a hibákat.

A Ferencváros kapusa Sztanyiszlav Csercseszovról külön is szót ejtett:

Mivel még nagyon az út elején járunk, így nem teljesen tudtuk elsajátítani azt a játékstílust, amit a vezetőedző elvár tőlünk. Mindenesetre ez a mérkőzés valamilyen szinten egy intő jel volt, hogy még többet kell dolgozzunk! De biztos vagyok benne, hogy a Puskás Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésre már rendben lesz minden, visszatérnek meghatározó játékosaink is, és győzünk Felcsúton!   

Nyitókép: Az orosz mester jóval többet várt (archív) Fotó: MTI/Máthé Zoltán