Pintér Attilának hat mérkőzés alatt kell csodát tennie: A középszerűség, a langyos víz sohasem volt jellemző rám!

2022-04-14 17:38:00

Írta: Vámos Tamás
A napokban eldőlt: a korábbi szövetségi kapitány, az NB II-be tér vissza a magyar labdarúgásba, és az utolsó előtti helyezett III. Kerületi TVE mestere lesz. A rutinos szakember Kemenes Szabolcsot váltja, a terveiről az óbudai klub honlapjának nyilatkozott.

„Éppen a kertemben tevékenykedtem, amikor megcsörrent a telefonom, a klub elnöke, Scheer Sándor keresett, és azt kérdezte, le tudnák-e ülni a jövőről beszélgetni? Megmondom őszintén, a megkeresésre nem vágtam rá azonnal egy igent, hanem kis türelmi időt kértem. A csapat 70 százalékát ugyan korábbról már ismertem, de ahhoz, hogy pontosan lássam, mi lehet a probléma, és egyáltalán, tudok-e segíteni, idő kell. Fél napig gondolkodtam, és mivel az elnök úr szerint a csapatnak mindenféleképpen új impulzusra volt szüksége, arra kért, vállaljam el a feladatot.

Elmondta, hogy a legfelkészültebb magyar edzőnek tart, és nagyon jólesett, hogy ennyire bízik bennem, így rábólintottam az ajánlatra”.

Arra a felvetésre, hogy a III. Kerület mennyire nehéz helyzetben van, ráadásul a sorsolás sem egyszerű, Pintér Attila így reagált:

„Aki ismeri az edzői pályafutásomat, tudhatja, hogy nekem két szituáció jut: vagy benn kell tartanom egy csapatot az adott osztályban vagy bajnokságot kell nyernünk. Egyik sem egyszerű feladat, de a középszerűség, a langyos víz sohasem, játékosként és edzőként nem jellemző rám. Különben is: bármelyik szakma csak akkor ér valamit, ha abban az ember megtalálja benne a kihívásokat! A III. Kerület benntartása is ez a kategória, de ennek kiharcolása nem csak rajtunk múlik. Viszont ahhoz, hogy ez összejöjjön, mindannyiunknak hinni kell a sikerben. Ehhez viszont

nekem a játékosokra, nekik pedig rám van szükségük!

Lehet, hogy Óbudán az imára is szükség lesz?... Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bízom abban, hogy a srácok azt is átérzik: a saját pályafutásuk, a jövőjük szempontjából sem mindegy, hogy a III. Kerületi TVE az NB II-ben marad – vagy sem… Mivel nagyon nagyon rövid idő áll rendelkezésünkre, úgy kell belenyúlnom a csapatba, és helyre raknom bizonyos dolgokat, hogy ez megfelelően működjön. Azt kell megtalálnom sürgősen, hogy miben vagyunk a legjobbak! Természetesen bízom abban, hogy eredményesek leszünk, de ehhez nem csak a játékosok, hanem a klubban dolgozó összes személy részértől nagy fegyelmezettségre lesz szükség. Ez másképp nem működik! Alapelvem, hogy aki napról napra, hétről, hétre mindent megtesz azért, hogy jobb legyen, az jobb is lesz! Hat mérkőzésből kell kihoznunk a maximumot, úgy, hogy tegyünk meg minden a győzelemért, és egy találkozó után se lehajtott fejjel vonuljunk le a pályáról”

Nyitókép: Pintér Attilának ezúttal a III. Kerületi TVE-nél kell megmutatnia, melyik a helyes irány! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt