Fucsovics Márton magabiztosan kezdett a Roland Garroson - videó

2022-05-23 23:30:00
Írta: Csisztu Zsuzsa
A Párizsban zajló francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes küzdelmeinek első fordulójában a legfrissebb világranglistán 57. helyen álló Fucsovics Márton a selejtezőből feljutó Geoffrey Blancaneaux ellen győzött bő két és fél óra alatt, míg a hosszú sérülése után április végén visszatérő Balázs Attila (255.) a 20. kiemelt, a 2014-es US Openen győztes horvát Marin Cilictől kapott ki másfél óra alatt.

Fucsovics jól kezdett Párizsban

A Párizsban zajló francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes küzdelmeinek első fordulójában a legfrissebb világranglistán 57. helyen álló Fucsovics Márton a selejtezőből feljutó, a hazai közönség támogatását élvező 191. helyen rangsorolt Geoffrey Blancaneaux ellen győzött bő két és fél óra alatt, míg a hosszú sérülése után április végén visszatérő Balázs Attila (255.) a 20. kiemelt, a 2014-es US Openen győztes horvát Marin Cilictől kapott ki másfél óra alatt.

A hosszú sérülése után április végén visszatérő Balázs Attila és a május elején fejfájása miatt a római ATP-tornát feladó Fucsovics Márton hétfőn gyakorlatilag egy időben játszott a Garroson, s mindkettejük mérkőzése az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult – legalábbis a végeredményt nézve- írja az nso.

Fucsovics ellenfele a következő körben éppen a Balázs Attilát búcsúztató Marin Cilic lesz, aki ellen, ha úgy játszik, mint a végül nagyot küzdő francia ellen az első másfél játszmában, akkor a továbbjutásra is van esélye.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)1. FORDULÓFÉRFIAK, EGYES

Fucsovics–Blancaneaux (francia) 6:2, 6:4, 6:4Balázs A.–Cilic (horvát, 20.) 0:6, 1:6, 2:6

 

A nyitóképen: Fucsovics Márton a francia Geoffrey Blancaneaux elleni játszma közben a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 23-án. Fucsovics 6:2, 6:4, 6:4 arányban győzött.MTI/EPA/Mohamed Badra