A BL-döntő hőse, Thibaut Courtois: Talán most már Angliában is elhiszik, hogy jó kapus vagyok!

2022-05-29 11:00:00

Írta: Vámos Tamás
A Real Madrid kapusa egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a szombat esti BL-döntőben. Kilenc bravúrral sokkolta Szalahékat, nem véletlenül választották őt a mérkőzés emberének.

Érthető, hogy a belga világklasszis széles mosoly kíséretében fogadta a gratulációkat:

„Elképesztő este volt, sok, sok év befektetett munkája érett be.

Mindent rátettem erre a mérkőzésre,

úgy mentem ki a pályára, hogy ma nem veszthetünk! A finálé előtt is azt nyilatkoztam, hogy megnyerjük a döntőt; és nem csak a kötelező optimizmus mondatta ezt velem, hanem biztos voltam abban, hogy ma történelmet írunk. Azért is nagy elégtétel számomra ez a siker, mert korábban Angliában nagyon sokan kritizáltak, talán most már elhiszik, hogy jó kapus vagyok!”

A nagy menetelésről így vélekedett a Real Madrid kulcsfigurája:

„Nagyon jól dolgoztunk ebben az idényben, minden nehéznek tűnő akadályt sikeresen vettünk, az elmúlt hónapokban világklasszis csapatokat vertünk ki, gondoljunk a Chelsea-re, a Manchester Cityre a Paris Saint-Germain-re vagy még korábban az Internazionaléra.

Az utolsó akadály, a Liverpool elleni BL-döntő pedig a hab volt a tortán:

„Az első pillanattól kezdve tökéletesen álltunk a mérkőzéshez, remekül összpontosítottunk, én pedig az első nagy védésem után megnyugodtam. Tudtuk, hogy Sadio Mané és Mohamed Szalah as liverpooliak legveszélyesebb emberei, főleg Szalah volt különösen elemében, de szerencsére hatástalanítani tudtuk a próbálkozásaikat.

El sem tudom hinni, hogy ma minden sikerült, és mi vagyunk Európa királyai.

Csodálatos ez az este!”

Európa kapuskirálya a királyi gárdával ért fel a BL-csúcsra Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel

A családról:

„Számomra óriási boldogság, hogy a családom, a szüleim és a barátnőm is a helyszínen élhették át ezt a csodát! A testvérem csak azért nem lehet velünk, mert esküvőre készül. Hétfőn lesz a polgári szertartás amelyen már mindannyian, teljes létszámban ott leszünk!”  

Nyitókép Thibaut Courtois érthető öröme: Európa tetején! Fotó: MTI/EPA Friedemann Vogel