Marco Rossi kifakadt: Ez szakmaiatlanság és az irántam érzett tisztelet hiánya!

2022-11-08 16:30:00

Írta: Vámos Tamás
A szövetségi kapitány a Luxemburg és Görögország elleni barátságos mérkőzések előtt tartott sajtótájékoztatót - nem mindig barátságos hangnemben…

Marco Rossi szavait idézzük a keddi sajtótájékoztatóról:

Számunkra nem léteznek barátságos mérkőzések, minden meccs tétmeccs!

„Ami az elkövetkező mérkőzéseket és a jelenlegi kerethirdetést illeti: folytatjuk a megkezdett utunkat. Már Magyarországon és azon kívül is egyértelműen tapasztalhatták, hogy milyen előrelépéseket ért el a válogatott – nem csak az eredményesség, hanem a teljesítmény szempontjából is. Szeretnénk ezt folytatni, és több apró momentumban is javulni. Tudjuk, hogy az elkövetkező mérkőzéseket kicsit máshogy kell megközelítsük, mint a tétmérkőzéseket, éppen ezért kiértékeljük azokat a szituációkat is, amelyeket – főleg taktikai szempontból – még ki kell javítanunk, de mindenek előtt az eredményességet tartjuk szem előtt! Sokszor elmondtam már: számunkra nem léteznek barátságos mérkőzések minden meccs tétmeccs! Hiszen ha egy futballista felhúzza a válogatott mezt, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtania!”

„Senkinek nem teszek szívességet, hogy meghívom Dzsudzsákot!”

„Hadd tisztázzak egy szempontot, hiszen időnkét kommentekben olvasok különböző véleményeket. Ehhez mindenkinek joga van, de volna egy észrevételem: tetszik, nem tetszik, Balázs egy olyan játékos, aki nagyon sokat letett a magyar válogatott eredményessége érdekében az asztalra. 108 mérkőzésen játszott, ennek nyilván megvan az oka, hiszen a labdarúgásban semmit sem adnak ajándékba! Éppen ezért mindenkit arra kérek – és ezt én is megteszem –, hogy tiszteljék a pályafutását, és mindazt, amit megtett a karrierje érdekében. Többször elmondtam már: megérdemel egy búcsúmérkőzést a szövetségtől és a szurkolóktól is. Hangsúlyozni kívánom: senkinek nem teszek szívességet, hogy meghívom őt!

Egy olyan srác előtt tisztelgek, aki nagyon sokat megtett a saját pályafutása és a magyar válogatott érdekében!”

Dzsudzsák Balázs pályafutása előtt Marco Rossi is tiszteleg Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ne ajánlgassanak nekem senkit az NB I-es és NB II-es kollégák!

„Minden szurkolótól elfogadom, hogy kifejezzék a véleményüket, amelyet fontosnak tartanak. Elfogadok és tisztelek minden kritikát és kommentet, amely tőlük érkezik – leggyakrabban a közösségi oldalakon – bármelyik választásommal kapcsolatban, akár behívok valakit a keretbe, akár nem. Viszont – ha szabad így fogalmaznom – kevésbé tisztelem azokat a tanácsokat, melyek néhány NB I-ben vagy NB II-ben dolgozó kollégámtól érkezik felém. Megesik, hogy újságcikkekben, vagy online felületeken játékosokat ajánlanak számomra, és még arra is felhívják a figyelmemet, hogy miként játszassam a kiemelt labdarúgót. Úgy hiszem, ez nem csak a szakmaiság, hanem az irántam érzett tisztelet hiányát is jelzi! Hiszen az utóbbi időben a válogatott teljes szakmai stábjával bizonyítottuk, hogy

töviről hegyire ismerjük a magyar labdarúgást, minden NB I-es mérkőzést megnézünk,

tehát hadd mondjam el újra: ha valakit meghívok a keretbe, annak oka van! ”

Fókuszban az Eb-selejtezők!

„A Luxemburg és a Görögország elleni barátságos mérkőzések rendkívül fontosak, mindkettőt szeretnénk megnyerni, és mindkettő fontos útmutatást is ad majd a jövőt illetően. Az Eb-selejtezőbeli ellenfeleink közül nem csak Szerbia, hanem Montenegró, Bulgária, de még Litvánia is olyan válogatott, amely nem betonozza be magát egy mérkőzésen, megpróbálnak modern, ugyanakkor agresszív focit játszani, nyomást gyakorolnak az ellenfelekre, tehát nem olyan védekező stílusú riválisokra kell készülnünk, mint San Marino vagy éppen Andorra. Tehát a Luxemburg és Görögország elleni találkozók az Eb-selejtezők szempontjából is sok támpontot adnak majd.”

 

A magyar válogatott kerete a Luxemburg és a Görögország elleni barátságos mérkőzésekre:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Loic Nego (MOL Fehérvár), Callum Styles (Millwall FC), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahely), Németh András (KRC Genk), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Dzsudzsák Balázs a Luxemburg elleni mérkőzés után, jövő hét pénteken csatlakozik a kerethez, és Görögország ellen lép pályára.

Nyitókép Marco Rossi senkinek nem hagyja, hogy beleszóljon a válogatási elveibe Fotó: mlsz.hu