Itt a Liu fivérek utáni magyar siker-generáció? Hét magyar érem rövidpályás gyorskorcsolyában a téli ifjúsági olimpián!

2023-01-29 16:20:00
Írta: Csisztu Zsuzsa
Taroltak az ifjúsági olimpián a fiatal magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók: öt arannyal, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták az eseményt.

Csattanós válasszal készül a Liu fivérek távozását követően a mieink jövőért aggódóknak a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott.

Hét érem - ebből öt arany a téli ifjúsági olimpián a rövidpályás gyorskorcsolya csapattal

Az utánpótlás korosztály talán legnagyobb presztízsű multisport eseményén, a nagy olimpiák hangulatát kicsiben visszaadni akaró Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválon, az olaszországi Friuli-Venezia Giulia tartományban rendezett kontinenseseményen nagyon is odatették magukat a magyar csapat tagjai.

A fiatalok edzője, Lakatos Tamás boldogan és elégedetten összegezte tanítványai teljesítményét.

„Úgy érkeztünk az téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, hogy szeretnénk jó eredményeket elérni és ez már az első napon sikerült is,

hiszen Major Dominik megnyerte az 1500 méteres futamot, Szigeti Dóra pedig bronzérmet szerzett.

A képen: A sikeres téli EYOF short track csapatunk egy része. Forrás: MOKSZ

Kellőképpen sikerült megalapozni a hangulatot, ami még jobban motivált bennünket. A második versenynapon ott folytattuk, ahol az első napon abbahagytuk, két magyar érem született, de a csúcs kétségkívül a záró nap volt, hiszen a három megszerezhető aranyéremből, mindhármat sikerült elhoznunk!

Megnyertük az 1000 méteres lány, az 1000 méteres fiú futamot és a váltóban is a dobogó tetejére állhattunk – összességében nagyon elégedett vagyok."

Hét érmet nyertek a mieink, a megszerezhető tizenháromból, ami valóban szenzációs teljesítmény.

„Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, akik nagyon éretten, fegyelmezetten és taktikusan versenyeztek! Az egész versenyre jellemző volt, hogy minden egyes futamban törekedtek arra, hogy 100%-on teljesítsék a megbeszélteket. Természetesen nem mindig sikerült, de ez benne van ebben a sportban, és mint tudjuk, a jég csúszik… Kifejezetten büszke vagyok és elégedett a látottakkal, nagyon örülök, hogy ilyen eredményeket értek el a fiatalok” – értékelte a magyar ifjúsági rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott EYOF-szereplését Lakatos Tamás, aki már a drezdai junior világbajnokságon irányítja tovább ezt a csapatot, hiszen ezzel a világeseménnyel folytatódik számukra a szezon.

Forrás: MOKSZ

Nyitóképen: A sikeres magyar téli EYOF küldöttség egy része. A képen balról-jobbra: Major Dominik – Szigeti Dóra – Jancsó Zalán – Haltrich Luca. Forrás: MOKSZ