Mi a tét?

2020. szeptember 24. 00:05

2020. szeptember 24. 00:05
Dúró József

2020 őszének egyik fontos politikai eseménye az október 11-i szerencsi időközi parlamenti választás lesz. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú egyéni választókerületében a Fidesz–KDNP és a baloldali ellenzék mellett egyik kisebb, mérhető támogatottságú párt (Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Mi Hazánk) sem állít jelöltet, a három másik aspiráns pedig aligha kap érdemi mennyiségű szavazatot. Így aztán mind a baloldal, mind a kormányzó erők élesben tesztelhetik a stratégiájukat másfél évvel a parlamenti választás előtt.

Először is arra kell majd figyelni, hogy mekkora lesz a részvétel, illetve az egyes jelöltek abszolút számokban mérve mennyi szavazatot képesek összegyűjteni. Most ugyanis a mozgósításról is szól a választás. Totális kudarc lenne például a kormánypártoknak, ha negyven százalék körüli részvételnél nem tudnák elvinni az urnákhoz azt a tizenötezer embert, aki rájuk adta a voksát a tavalyi EP-választáson.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!