Csapatsiker az Európa-bajnoki cím

2021. október 27. 13:13

Annak ellenére sikerült harmadszor is a kontinens legjobbjává válni, hogy egyáltalán nem volt egyszerű az év a kamionsport és a csapat számára. Megkérdeztük az érintetteket, hogy miként élték meg az eltelt időszakot.

2021. október 27. 13:13
null

Vámosi Péter írása a Mandiner hetilapban.

Révész Bálint

csapatalapító, tulajdonos 

Magam is versenyeztem korábban, és az évek alatt szenvedélyemmé vált. A kamion­sport nagy kihívást rejt magában, már csak a logisztikáját figyelembe véve is, amely cégünk főtevékenysége. Vállalatunk támogatója volt az Európa-bajnoki sorozat 2015 óta reneszánszát élő hungaroringi futamának. Amikor láttam, hogy Kiss Norbi két Eb-cím után mennyire nem jut egyről a kettőre egy német csapat tagjaként, megérlelődött bennem a gondolat, hogy újra hazai színekben láthassam. 2019 végén kezdtünk bele valami újba. Sejtettem, éreztem, hogy jól döntök, és valami nagy dolog sül ki belőle. Most elmondhatjuk, hogy learathattuk a gyümölcsét ennek a kemény és alázatos munkának. Mi lettünk a kontinens legjobbjai, nemcsak a versenyzők közt, hanem csapatként is, sőt a hivatalos digitális versenykiírásban egyaránt. Ez a bravúr előttünk még soha senkinek nem sikerült, pláne ilyen rövid idő alatt. Büszke vagyok Norbira, s rajta kívül természetesen Bakó Csaba versenymérnökre és a csapat többi tagjára, illetve mindenkire, aki segített minket. Jó a pilóta, jó az autó, ebben hiszek.

Kozák Attila

csapatvezető

Elképesztő két évet éltünk át. A semmiből csapatot alapítottunk, felépítettünk egy kamiont vagy kétszer, majd a koronavírus teljesen tönkretette a 2020-as versenyszezonunkat. Szoknunk kellett még az Európa-bajnokság légkörét, a vele járó extra kihívásokat, és rengeteget kellett tanulnunk. Révész Bálint kitartó volt, elkötelezett a projekt iránt, és hitt bennünk. Megesett, hogy igazságtalanul kaptunk büntetést egy-egy versenyhelyzet miatt, s előfordult az is, hogy magunk nehezítettük meg a dolgunkat. Mindezek ellenére sikerült mindaz, amit az elején elterveztünk, szenzációsan teljesített az istállónk. Köszönöm minden egyes szerelőnknek, Kiss Norbinak, Bakó Csaba versenymérnöknek, Keczán István főkonstruktőrnek, a teljes Révész-cégcsoportnak és mindazoknak, akik segítettek az elinduláskor, illetve az eddigi két idényben. Úgy gondolom, hogy 2022-ben még felkészültebbek lehetünk, mert végre nagyobb akadályok nélkül magunk mögött tudhatunk egy teljes szezont. Nem titok, Norbinak a negyedik bajnoki címéért hajtunk, és meg akarjuk védeni a Révész csapat bajnoki címét is.

Bakó Csaba

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!