Első karakter
Közélet
Hogyan hat az orosz–ukrán konfliktus a választásra? Milyen következménye lenne egyik, illetve másik oldal számára a vereségnek? Mi várható a népszavazáson? Elemzői beszélgetés az esélyekről.
Háborús helyzetben kiemelt szerepe van annak, egy politikus mit tesz fel első kérdésként. Egyáltalán felteszi-e, hogy „mi a magyar érdek?”, vagy csípőből valami külső igazodási pontot fürkész a tekintetével? A szavazólapon ez lesz az igazi kérdés április 3-án.
Miért fontos, hogy részt vegyünk a választáson? Milyen irányba menjen az ország április 3. után? Mi az eltelt évtized mérlege? Húszan arról, miért mennek el szavazni vasárnap.
Elsősorban a magyar embereket kell megvédenünk, ők bíztak meg bennünket az érdekeik képviseletével – hangsúlyozza a Miniszterelnökség miniszterehelyettese, akivel az energetikai szuverenitásról is beszéltünk.
Külhon
Provokációk sora éri az ukrajnai és az erdélyi magyarságot, a legkülönbözőbb erőknek lehet érdekük a helyi társadalmi és politikai feszültségek szítása. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértőt és Pászkán Zsolt politológust kérdeztük.
Külföld
Ínség idején van igazán szükség arra, hogy másokért – és az általunk visszaépíteni kívánt zsidó-keresztény Nyugatért – tegyünk.
Az ukrajnai válságból a NATO egységesen jött ki, „agyhalott” állapotnak nyoma sincs.
Lengyelország mellett Románia a kulcsfontosságú európai állam a NATO keleti szárnyán. A feltétlen lojalitást értékeli az Egyesült Államok. A bukaresti kormányzattól az RMDSZ-en át a szélsőjobboldali AUR-ig teljes egységben sorakoztak fel a romániai politikai erők az orosz agresszió elítélése mellett.
Precedens
Egy magyar úszó azért maradt le számának döntőjéről Amerikában, mert transznemű riválisa jobban teljesített. Az ideológia nem diadalmaskodhat a biológia felett – üzente a sportoló a közvéleménynek.
Makronóm
A Makronóm szálláskörképe
Megadja a kegyelemdöfést a szomszédságunkban dúló háború a fővárosi turizmusnak? Szálláskörkép Schumicky Balázs apartmankiadási szakértővel.
Meta
A 17. és 20. század között nem kormányok, hanem vállalatok irányították az európai terjeszkedést, döntő szerepet játszva a modern világ kialakulásában. A techcégek, magánhadseregek és a digitális pénzverés korában a kiszervezett szuverenitás népszerűbb lehet, mint valaha.
Jegyzet
2002 és a jelen között épp két évtized feszül. Mi maradt meg azokból az időkből mára?
Mandiner Sport
Idén Magyarországon lesz a Giro d’Italia Nagy Rajtja. Az esemény nagykövete szerint hazánk történelmi lehetőség kapujában áll, és Valter Attila kimagasló teljesítménye felteheti a koronát a magyar rendezésre. Interjú Stephen Roche-csal, az írek 1987-ben Giro d’Italiát, Tour de France-t és világbajnoki címet nyerő legendájával.
Élet
„A tevékeny, cselekvő szeretetben feltétlenül hiszek, ez adja az erőt ahhoz, hogy a látszólag lehetetlennek tűnő dolgok is megvalósuljanak” – mondja a veszprémi SzeretFilm Stúdió vezetője.
Utolsó Figyelmeztetés
Hálát adok a Jóistennek, hogy véget ér a kampány, célegyenese már a Mariana-árok fenekén zajlott.