Megvédte az eurót az Európai Központi Bank elnöke

2011. június 19. 16:39

Stabil és megbízható valuta - így jellemezte az eurót kieli beszédében Jean-Claude Trichet. Az Európai Központi Bank elnöke ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy vannak országok az euróövezetben, melyeknél növekszik a finanszírozási hiány az államháztartásban.

2011. június 19. 16:39

Az Európai Központi Bank már 12 éve biztosítja az árstabilitást az euroövezetben, miután az infláció tartósan nem ment a bank által kitűzött 2 százalékos célszám fölé, közölte vasárnap a németországi Kiel városában tartott beszédében Jean-Claude Trichet. A bankelnök egyúttal figyelmeztetett arra, hogy vannak országok, amelyeknél növekszik a finanszírozási hiány az államháztartásban. Ugyanakkor nem lehet nem figyelembe venni azt sem, hogy az euró svájci frankhoz mért árfolyama soha nem látott mélységekben van a görög adósságválság miatt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2011. június 20. 00:48
nem ezeket a droidokat keressük?
bigyomail
2011. június 19. 17:58
Még jó, hogy megvédte. Azért kapja a fizetését. Az lenne jó, ha nyíltan mellé állna a magyar elnökség egyik legfontosabb céljának, hogy az Uniónak nagyobb beleszólása legyen az egyes országok költségvetésébe. Ha ez meg lenne, akkor nem kéne azt nyilatkoznia, hogy az euró stabil és megbízható, mert nélküle is mindenki tudná. Sőt, ha ezt már régebben bevezették volna, akkor Görög válság sem lett volna.
bmucsai
2011. június 19. 17:49
Ha a "piac" mondaná, hogy stabil, az még bíztató lenne, de hogy a főnök mondja, ez inkább az euro "pumásodásának" tűnik.
jvizkeleti
2011. június 19. 17:26
Mihez képest stabil? A dollárhoz, meg a fonthoz képest lehet, hogy stabil, de a CHF-hez képest is? Amúgy sokat dobna a dolgon, ha a görögöket hagynák csődbemenni, oszt jó napot. Rövid távon lehet lenne egy kis műsor, de már egy két éven belül jók lennénk, legalábbis az EUR szempontjából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!