Amilyen a Nő, olyan a Család, amilyen a Család, olyan a Társadalom

2016. október 16. 22:25

A Debreceni Kör Dáma Egyesület 2016. október 13-án ismét konferenciát szervezett Család, anya, karrier – CSAK egy nő?! címmel. A konferenciát Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg, köszöntőt mondott továbbá Porkoláb Gyöngyi, a Csak egy Nő?! program elnöke.

2016. október 16. 22:25

Köszöntőjében Szabó Tünde államtitkár asszony kiemelte: a dolgozó anyák miközben a társadalmat segítik, közben hivatásukkal gyermekeik példaképeivé is válnak.

Arra a kérdésre, hogy miként egyeztethető össze a család, a sport, a karrier, elmondta: a boldog, életében és karrierjében kiteljesedett édesanya elengedhetetlen motorja egy jól működő családnak, és mindenkinek önmagának kell megtalálnia, mitől érzi teljesnek az életét – számára ennek elengedhetetlen része a sport is.

Emlékeztetett rá, hogy gyermekeink lelki egészségéhez a szülői gondoskodás és odafigyelés a kulcs, míg testi egészségük alapja a sportos életmód. Így szülőként mindenkinek saját feladata, hogy a gyermeküket megtanítsa a mozgás, a sport szeretetére, ehhez pedig nekik szülőként kell jó példával előjárniuk.

„Édesanyaként nagy öröm számomra, hogy olyan kormánynak lehetek a tagja, amely meglátta azokat az értékeket, amelyeket a sporton keresztül átadhatunk a következő generációnak, és a sportot nemzetstratégiai ügyként kezeli.” – hangsúlyozta.

Felelős kormányként kiemelt fontossággal tekintünk az élsport mellett, a szabadidősportra, a diák- és hallgatói sport támogatására, aminek eredményeképpen már 1 millió 150 ezer diák életének természetes részévé vált a rendszeres testmozgás a mindennapos testnevelés keretében. Eredményeként egyre többen sportolnak, így bővül a magyar fiatalok sportágismerete és csökkennek a mozgáshiányból fakadó egészségügyi problémák. Célunk továbbra is egy sportosabb és egészségesebb nemzedék felnevelése.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!