Újdonságok a 90 éves Városligeti Műjégpályán

2017. január 24. 16:05

Nemrég ünnepelte 90 éves születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az idei szezonra számos olyan fejlesztést hajtottak végre, amely a vendégek kényelmét és zavartalan bejutását kívánja elősegíteni: nincs többé sorbanállás sem a belépésnél, sem a kölcsönzésnél, 6 éves alatt ingyenes a belépés, hosszabb a szombat esti nyilvántartás.

2017. január 24. 16:05

Kerek születésnap

Decemberben fennállása 90. évfordulójához érkezett az Európában a legnagyobb szabadtéri korcsolyázásra lehetőséget adó Műjégpálya. Az ünnepségen leleplezték a téli olimpiákon érmes magyar korcsolyázók márványból készült emléktábláját, valamint Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója gyűjtőmunkája eredményeként megjelent egy 24 oldalas, korabeli fotókkal illusztrált füzet, amely feleleveníti a közadakozásból elkészített Műjégpálya történetének legfontosabb eseményeit.

Az ünnepi alkalomra összegyűlt a magyar korcsolyázók számos kiválósága, többek között az osztrák színekben olimpiai bajnok Hunyady Emese, a jégtáncban olimpiai ezüstérmes Regőczy Krisztina-Sallay András kettős hölgytagja és a hazai, valamint a nemzetközi jégkorong élet egyik közismert személyisége, a 94. évében járó Pásztor György is. 

*

Újdonságok, fejlesztések

A Műjégpálya beléptető rendszere nemrég jelentős változáson esett át: ezentúl QR kódos jeggyel lehet belépni a pálya területére, melyet a weboldalon is meg lehet vásárolni.

Nemcsak a jegyvásárlást lehet lebonyolítani online, hanem a korcsolya kölcsönzését is. A vendég beleegyezése esetén a korcsolyakölcsönzős program segítségével lefényképezik fényképes igazolványát, egyébként 5.000 Ft letét ellenében pillanatok alatt megkaphatja kölcsönzői korcsolyáját. A korcsolya kölcsönzői jegyek csak a főbejáratnál lévő pénztárakban, illetve online vásárolhatók meg, a korcsolya kölcsönzői bejáratot megszüntették, így minden vendég a főbejáraton léphet be a Műjégpálya területére. Korcsolyát egységesen áron lehet kölcsönözni, bővült a rendelkezésre álló készlet is.

További jó hír, hogy az idei szezonban 6 éves kor alatt mindenki kedvére korizhat annyit, amennyit csak akar, hiszen 6 éves kor alatt a korcsolyázás ingyenes!

A szombati nyitvatartás egy órával hosszabb lett, 16-21 óráig vannak nyitva.

További információk (nyitvatartás, programok, hírek) a Műjégpálya honlapján.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!