Kenesei szögre akasztotta a focicsukáját

2020. április 09. 14:36

A 43 éves, 29-szeres válogatott futballista már többször meglebegtette, hogy visszavonul, most azonban azt állítja, kiöregedett ebből a szakmából, így a döntése végleges.

2020. április 09. 14:36

A nyárra tervezte, de a koronavírus-járvány közbeszólt: csaknem 27 évvel azután, hogy bemutatkozott az NB I-ben, Kenesei Krisztián elköszönt a profi futballtól. S most úgy tűnik, tényleg befejezi a pályafutását, hiszen korábban már többször kacérkodott a gondolattal, hogy búcsút int a zöld gyepnek, de eddig nem tudott elszakadni az imádott sportágától – írta meg a Nemzeti Sport. A mérkőzésekben és gólokban gazdag fejezet első állomását 1993. augusztus 14-én az MTK–Pécsi MSC 1–1-es élvonalbeli bajnoki jelentette, az utolsó NB-s találkozóján, 2020. március 14-én a Komárom VSE 2–1-re nyert a BKV Előre vendégeként.

A csatár poszton szereplő futballista 29-szer volt válogatott, kilenc gólt lőtt. Az MTK-ból a Győri ETO-hoz igazolt, utána Zalaegerszegre ment, majd Kínában idegenlégióskodott. Ezt követően ismét a Rába partjára költözött, majd jött a Vasas, az olasz Avellino, a Haladás, a Pápa, újra a Vasas, a III. kerületi TVE, végül a Komárom. Háromszoros bajnok, illetve Magyar Kupa-győztes, egyszer volt gólkirály.

(Nyitókép: Tumbász Hédi)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 10. 13:10
Óriási tehetségéhez képest közepes karriert futott be. Nemzetközi csúcscsapatoknál lehetett volna alapember.
János bácsi
2020. április 09. 21:18
Jaj nekünk.
még fokozza
2020. április 09. 19:09
Nem lesz könnyű pótolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!