Micsoda meccsek: a spanyolok hosszabbításban, Svájc tizenegyesekkel jutott a legjobb nyolc közé

2021. június 28. 22:31

A rendes játékidőben mindkét mai nyolcaddöntő 3-3-ra végződött.

2021. június 28. 22:31
null

Hétfőn is a nyolcaddöntőkkel folytatódott a labdarúgó Európa-bajnokság. A kora esti meccsen a horvátok bár kiharcolták a hosszabbítást a spanyolok ellen, de 5-3-mal az ibériaiak mentek a legjobb nyolc közé. –

Pedri már a kezdő sípszóval rekordot döntött, ugyanis 18 évesen és 215 naposan minden idők legfiatalabb, egyenes kieséses Eb-meccsen pályára lépő játékosa lett. A találkozó első időszakában a spanyolok birtokolták többet a labdát, és bár javarészt a horvátok térfelén zajlott a játék, gólhelyzet az első negyedórában nem alakult ki. A 16. perc legelején aztán Koke közvetlen közelről Livakovic lábát találta telibe, majd Morata fejelt a kapusba. Néhány perccel később egy ritkán látható öngóllal a semmiből megszerezte a vezetést a horvát csapat,

amely ettől lendületbe jött és egyre többször jutott el a spanyolok kapujáig.    

A 2008-ban és 2012-ben Eb-győztes hispánok fokozatosan rendezték soraikat, megint egyre nagyobb százalékban birtokolták a labdát, ismételt fölényük pedig hamarosan góllá érett: Livakovic hiába mutatott be több bravúrt is, Sarabia még az első félidőben bevette a hálóját. A fordulás után sem változott jelentősen a mérkőzés képe, jobbára Luis Enrique csapatánál volt a labda, egy szép akció végén pedig megszerezte a vezetést.

A hátrányba kerülő horvátoknak bátrabban és támadóbban kellett fellépniük, ennek első lépéseként tíz perccel később Gvardiol közeli lövésénél Simónnak bravúrra volt szüksége, hogy megőrizze kapuját az újabb góltól. Ezt követően alábbhagytak a horvát rohamok, a spanyolok pedig egy újabb találattal úgy tűnt, eldöntik a továbbjutást. A vb-ezüstérmes azonban nem adta fel, egy közelről begyötört találattal az utolsó öt percre ismét izgalmassá tette a mérkőzést, majd a rendes játékidő hosszabbításában

kiharcolta a kétszer tizenöt perces ráadást a sok helyzetet kihagyó spanyol együttes ellen.    

A hosszabbítás horvát lehetőséggel indult, majd Kramaric ziccerét hárította nagy bravúrral Simón. Ez újabb lökést adott a spanyol csapatnak, amely cserejátékosai hathatós közreműködésével három perc leforgása alatt ismét kétgólos előnybe került, amit ezúttal már nem pocsékolt el és kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

A spanyolok a pénteki negyeddöntőben a hétfő esti Franciaország-Svájc összecsapás győztesével találkoznak Szentpéterváron.

21 órától rendezték tehát a Franciaország-Svájc összecsapást, amelyen Karim Benzema beérte az örökranglista hatodik helyén honfitársát, Zinadine Zidane-t miután megszerezte 36. gólját nemzetközi megmérettetésen. A meccs öszképe azonban hosszú ideig más volt: szinte a semmiből, egy blokkról levágódó lövés után került a labda Zuberhez, aki ballal középre tekerte Seferovicsnak a labdár, aki az alsóba fejelt a 15. percben – vezettek a svájciak, akik innen kezdve uralták a pályát, sőt az 53. percben egy 11-est is kaptak, amit Rodriguez rúghatott – és hibázhatott el. Svájc egy hajszálnyira volt, hogy 2:0-ás biztos vezetést szerezzen, de Lloris bravúros védése elképesztő energiát szabadított fel az egészen addig enerváltan játsazó franciákból, és az 57. percben Benzema már egyenlített is. Két perccel később, az 59. percben még egy gólt rúgott. A  75. percben Pogba szédületes bomnbagólja törte meg végleg a svájci gárdát – leglábbis ezt hihette az egyszeri néző.

A 81. percben Mbabu adta be a labdát jobbról, Varane lemaradt középen, Seferovic pedig tökéletes ütemben érkezve fejelt a kapuba. 3-2! Ezt követően majdnem megismétlődött a horvát-spanyol meccs forgatókönyve, de a svájciak újabb gólját nem adták meg les miatt. Nem úgy pár perccel később: a 90. percben Gavranovic góljával Svájc a horvátokhoz hasonlóan kiharcolta a 3-3-at, és a hosszabbítást, amelyben itt is, ott is volt néhány lehetőség, de gól nem született.

Jöhetett az idei Eb első tizenegyespárbaja!

Az idegek csatáját aztán a svájciak bírták jobban: 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán Bappé hibázott, Svájc jutott a legjobb nyolc közé.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. június 29. 13:09
A németek meg az angolok közül kár, hogy nem juthat tovább egy harmadik... De ugyanígy vagyok az ukrán-svéd meccsel is.. :-D Felőlem akár mind a 4 kieshetne!
Gépész53
2021. június 29. 09:09
Ha ma Németország is kiesik, akkor kiderül, hogy az ún. "halálcsoport" nem is volt olyan erős, mint amilyennek kinézett!
u.cserkész
2021. június 29. 08:53
Mocskos franciák, de utálom őket. Online-tippmix. 2 tétel már bejött, az utolsó a franciák győzelme volt. 3:1-re vezettek, na mondom lesz egy kis nyugdíjkiegészítés. Erre 10 perc alatt kapnak 2 gólt a döntetlenhez. Meg is érdemlik, hogy kiestek a rohadékok.
GéKI
2021. június 29. 08:29
Még is csak van a magyaroknak istenük, hogy pont ez a mocsok kis hazug hibázott! ( A magyar-francia után azt hazudta, hogy "huhogást" hallott! )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!