Egy néző okozott bukást a Tour de France-on, az egyik legfőbb esélyes is földre került

2021. június 26. 17:50

A négyszeres címvédő Chris Froome sem úszta meg bukás nélkül a szakaszt.

2021. június 26. 17:50
null

A világbajnok Julian Alaphilippe nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny két tömegbukást hozó nyitószakaszát szombaton.

 Az első etapon a Brest és Landerneau közötti 197,8 kilométeres táv és hat kisebb kategorizált emelkedő várt a mezőnyre. Az Alpecin-Fenix csapata különleges lila-sárga mezben vágott neki a távnak, tisztelegve legnagyobb sztárja, a holland Mathieu van der Poel nagyapja, a francia körverseny összetettjében nyolcszor dobogós francia Raymond Poulidor előtt.  

Kevesebb, mint 46 kilométerrel a cél előtt a Jumbo-Visma egyik versenyzője, a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin felakadt egy szurkoló betartott tábláján és elesett.

A bukásban több tucat versenyző érintett volt, és mivel az eset a mezőny legelejében történt, megtorpant a sor.

A földre kerültek számához viszonyítva – köztük volt az esélyesek közül a szlovén Primoz Roglic – szerencsésnek mondható, hogy csupán egy kerékpáros kényszerült feladni a viadalt a bukás miatt.    

A nap legtovább, szólóban kitartó szökevényét, a holland Ide Schellinget 28 kilométerrel a cél előtt befogták be, majd 7,5 kilométernél, a lejtmenetben ismét tömegbukás történt, többen a vízelvezető árokba zuhantak. A súlyos sérülés után a Tourra visszatérő négyszeres győztes brit Chris Froome sokáig ült a földön, ám végül befejezte a szakaszt. A harmadik kategóriás emelkedőn lévő befutóig 2300 méter volt vissza, mikor Julien Alaphilippe korai támadása bontotta meg a sort, a francia világbajnok végül nyolc másodperccel előzte meg az összetett esélyesek csoportját.  

(MTI)

Címlapkép: Youtube

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. június 28. 11:36
Habony a képen? Vagy az most yachtversenyen van?
bölcsbagoly
2021. június 28. 06:33
Egy hülye német nő! A motorosok kamerájába akart nézni, nem érdekelte a verseny. Meglógott a kavarodásban, azóta keresi a rendőrség.
kulakman
2021. június 26. 21:23
Láttam már olyat ,hogy a versenyző finoman pofán b@szta az ilyen futóbolondot, egyetértésemmel!
CyberG
2021. június 26. 20:23
Régen az volt a menő, hogy a bolyból kitört biciklis mellet futottak fel a hegynek azt biztatva támogatva. Majd "civilizálódott" a nyugati ember, és a sportoló támogatása helyet a kamerába való önmutogatás lett a cél.... Igazi libsibolsináci én, én meg én mentalitás... 1 sec önimádatért több tucat sportoló, és még énnél is több mögöttük álló ember 1 éves munkáját teszi tönkre, rosszabb esésnél akár a pályafutását is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!