A magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitányának véget ért az olimpia

2021. július 26. 16:48

Kovacsics Anikónak a hétfő délelőtti edzésen egy szerencsétlen ütközés közben kiújult a sérülése, ezzel biztossá vált, hogy a tornán már nem szerepelhet.

2021. július 26. 16:48
null

A Fradi.hu információi szerint Kovacsics Anikó 2021. március 31-én szenvedett súlyos sérülést az Alba Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésen. A klasszis irányító az eset másnapjától kezdve megfeszített tempóban végezte a rehabilitációt annak érdekében, hogy a tokiói olimpián a magyar válogatottat segíthesse. A felkészülés hajrájában Montenegró, majd a két Brazília elleni mérkőzésen visszatért, és a válogatottunk első olimpiai összecsapásán, Franciaország ellen is pályán volt.

A hétfő délelőtti edzésen azonban egy szerencsétlen ütközés közben sajnos kiújult a sérülése, s ezzel biztossá vált, hogy a tornán már nem szerepelhet. Hazautazását követően további vizsgálatok várnak rá. A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen, Kovacsics Anikó helyére Helembai Fannyt cseréli be a tizenöt fős keretbe.

„A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott. A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés.” – mondta el Dr. Lohner Balázs csapatorvos. 

Elek Gábor szövetségi kapitány az esettel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt. Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig. Anikónak jobbulást, gyógyulást kívánunk!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2021. július 27. 09:44
Végtelenül sajnálom, hogy a braziloktól vereséget szenvedtünk - jogosan. Mentális össze omlás volt. Vajon mi okozta? Edzői hibára gyanakszom.
Gregorius
2021. július 27. 09:08
A franciák ellen biztatóan játszottak, aztán jött a brazil meccs. Egyszerűen nem tudom felfogni azt, hogy kinek az őrült ötlete volt egy csoportellenféllel két felkészülési meccset is játszani az Olimpia előtt, ez egyáltalában nem szokás. Ők titkolták a kártyáikat, mi meg óhatatlanul megmutattunk néhányat, az eredmény ( -10) ismert.
lazio154
2021. július 27. 08:36
Sajnos 1 nappal később már, reálisan számolva, minden kézilabdázónknak véget ért az olimpia. Érthetettlen! Egy játékos kiesése nem magyarázhatja a másik 10 Brazilok elleni lesúlytó teljesítményét.
Nuttika
2021. július 26. 21:07
Ő már nem az első olimpikonunk, aki sérülés miatt kénytelen visszalépni. :( Mielőbbi felépülést, remélem a következő sporteseményeken már a pályára tud lépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!