A két legnépszerűbb orosz csatorna főműsoridőben szidalmazta az olimpia meleg résztvevőit

2021. augusztus 07. 18:12

A NOB vizsgálja az LMBTQI olimpiai sportolók elleni szidalmakat, melyek orosz tévékben hangoztak el – jelentette a BBC.

2021. augusztus 07. 18:12
null

Oroszország két legnépszerűbb csatornája, a Rosszija és az Egyes Csatorna július végén beszélgetős műsorait többnyire a transznemű új-zélandi súlyemelőnek, Laurel Hubbardnak és a brit aranyérmes meleg műugrónak, Tom Daley-nek szentelte. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ezért most nyomozást kezdett a két orosz állami tévécsatorna ellen azon beszélgetős műsorok miatt, amelyek „eltévelyedésnek” és „utálatosságnak” minősítették a transznemű és a meleg sportoló életmódját – jelentette a BBC .

– mondta Alekszej Zsuravljov törvényhozó a Rosszija „60 perc” című műsorának panelbeszélgetésében – írta a BBC médiafigyelő szolgálata.

Anatolij Kuzicsev, az Egyes Csatorna „Vremja Pokazsety” című műsorának házigazdája az egyik közvetítés során hosszú női parókát viselt, hogy kigúnyolja Hubbardot és a transznemű embereket, akiket „pszichopatáknak” nevezett.

– mondta a NOB a BBC-nek adott közleményben.

A 43 éves Hubbard az első transznemű sportoló, aki részt vett az olimpián, ezzel pedig felélesztette a sportágakat érintő egyik legmegosztóbb kérdést is. A férfi születésű, és korábban férfiként versenyző, jelenleg nőnek számító ember a harmincas éveiben vált transzneművé. Hubbard végül képes volt végül nőként kvalifikálni, miután a NOB által megállapított küszöb alatti tesztoszteronszintet mutatta. 

A héten be is jelentette visszavonulását, miután a +87 kg-os kategóriában rövid idő után kiesett. 

A NOB a Tokiói Játékok után új irányelveket tesz közzé a transzneműek részvétele kapcsán. 

Tavaly Vlagyimir Putyin egy sor alkotmánymódosítást iktatott törvénybe, így többek között a házasságot hivatalosan egy férfi és egy nő közötti unióként határozták meg. Bár az oroszok hozzáállása némileg javult az LMBTQI-emberekkel szemben az elmúlt másfél évtizedben, a közvélemény-kutatások szerint az oroszok háromnegyede továbbra is ellenzi a melegházasságot.

Fotó: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. augusztus 08. 10:26
"NOB"
Box Hill
2021. augusztus 08. 10:22
Már az oroszok is filoszemiták. Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
Senye Péter
2021. augusztus 08. 08:20
Nemsokára robotok is indulnak majd az olimpián. Akkor mit csinál a NOB?
Vörös Piranha
2021. augusztus 08. 07:46
Mi a különbség a szakács és a buzi közt?? A szakács a mai menüt keveri, a buzi meg a tegnapit....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!