Mr. Prager a színpadon: jön az MCC Feszt második napja!

2021. augusztus 06. 09:21

Alig pár óra alvás után újra felpörög az MCC Feszt Esztergomban: előadást tart a PragerU alapítója, jön Kemény Dénes és színpadon Tóth Gabi, valamint az Aurevoir.

2021. augusztus 06. 09:21
null

Vágvölgyi Gergely írása

A csütörtöki nyitónapot követően továbbra is erős felhozatallal, ezúttal azonban minden előrejelzés jó időjárási körülmények között folytatódik az MCC Feszt Esztergomban. A 25 éves Mathias Corvinus Collegium hiánypótló nyári fesztiváljának második napján a MOL Nagyszínpadon kora délután megfejtésre kerül az oktatás jövőjét övező megannyi kérdés, hazai vállalatok sikertörténeteit ismerhetjük meg és a tehetség geoplitikájával is közelebbi kapcsolatba kerülhetünk. 

Később ugyanitt Európa jövőjéről zajlik közéleti beszélgetés neves szakértők részvételével.

A Mindszenty színpadon a startupok lényegét ismerhetjük meg, majd a mesterséges intelligencia és az emberi természet viszonya válik jogos vizsgálat tárgyává. 2022 választásairól Mráz Ágoston Sámuel, Dr. Gallai Sándor, Feledy Botond, Mikecz Dániel és Lázár András beszélget majd.

A Katona színpad ezúttal bemutatja a XX. századi magyar történelmet – méghozzá személyes sorsokon keresztül. A beszélgetés résztvevői Sal Endre, Máthé Áron és Veszprémy László Bernát lesznek, de ugyanezen a helyszínen más értékőrzőket is bemutat majd a Magyar Krónika. 

Az Olimpia színpad sem akar lemaradni, szintén erős névsorral készül: a nap folyamán találkozhatunk Dr. Kemény Dénessel, Mocsai Lajossal és Mocsai Tamással is. 

A Strand Lounge a média új útjait mutatja be kiemelkedő tehetségű fiatal újságírók közreműködésével, de ugyanitt felületes felütésektől mentesen tájékozódhatunk a klímaváltozás jelentette globális kihívásokról is. A nap folyamán kiderül, mik lehetnek a közös nevezők a főváros kontra vidék dilemmában.

Az esti koncertek keretében a fesztiválozók mások mellett az Aurevoir, a Paso, a Lóci játszik, a Tóth Gabi Quartett, vagy akár a Parno Graszt zenéjére bulizhatnak, később pedig a lemezlovasok pörgetik tovább a hangulatot. 

A teljes programot itt böngészhetik, a Mandiner pedig a második napon is folyamatosan beszámol majd a legizgalmasabb előadásokról, vitákról!

A fesztivál első napjáról írt tudósításainkat ide kattintva olvashatja.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!