Tucker Carlson Today: jön az MCC Feszt zárónapja!

2021. augusztus 07. 07:00

Alaposan felpezsdült az élet Esztergomban, ahol zárónapjához érkezik a Mathias Corvinus Collegium közéleti-kulturális fesztiválja. Az MCC Feszt a harmadik napra is bőven tartogat nagy dobásokat — köztük egy újabb világsztárt. 

2021. augusztus 07. 07:00
null

Vágvölgyi Gergely írása

Kezdjük is mindjárt ezzel: ha élőben szeretné látni és hallani Amerika legnagyobb befolyással bíró konzervatív kommentátorát, akinek műsorát minden este milliók nézik (csütörtök este például azt, ahogy Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjút), 14 órára mindenképpen érjen Esztergom főterére. A MOL Nagyszínpadon 14:15-kor már indul is a show, Tucker Carlson elemzi a világ helyzetét.

A napokban hazánkban tartózkodó Tucker Carlson nagyinterjút adott a Mandinernek, amit ide kattintva teljes terjedelmében elolvashat!

Ha pedig mindjárt a központi helyszínt ajánljuk, ne menjünk el szó nélkül a nagyszínpad további programjai mellett sem, a felhozatal ugyanis pazar. A digitális világ és analóg élet kettőséről beszélget Szentkirályi Alexandra, Takács Ákos és Győrfi Pál, a kérdést pedig, hogy milyen oktatásra is van igazán szükségünk a XXI. században, Dennis Prager, Patrick Shoaf Gray, Dr. Tymoteus Zych és Lánczi András válaszolják meg. Az utolsó közéleti vita e helyen Oszkó Péter és György László között zajlik majd, akik a magyar gazdaság kihívásaival és az azokra adható optimális válaszokkal kapcsolatban ütköztetik álláspontjukat. 

A Mindszenty színpadon a modern építészet mellett terítékre kerül a magyar filmipar jövője is — utóbbiról Koltay Anna, Kálomista Gábor és Lajos Tamás beszélget majd. A magyar kultúra nagy dilemmáit (A kultúrharctól a nemzeti minimumig címmel) Miklósa Erika, Ókovács Szilveszter, Lofti Begi és Ferencz Marcell helyezik új megvilágításba. Rod Dreher, Krekó Péter és Dr. Pócza Kálmán a kulturális hadviselés nagy csatatereiről adnak áttekintést és értékelést. 

A Katona színpad először egy covid-kerekasztal helyszínéül szolgál (szigorúan másfél méternyire mindenkitől), ennek keretében Kemenesi Gábor, Dr. Zacher Gábor és Dr. Márky Ádám mondják meg, lesz-e negyedik hullám, s ha igen, mi a teendőnk. A Rubicon Intézet szervezésében Esterházy János életét és mártírhalálát mutatják be az érdeklődőknek, de a színpad programjai között a nap folyamán az MCC vitaakadémiájának szervezésében vita-show is szerepel.

Az Olimpiai színpadra Szász Kitti, Baji Balázs, Kalmár Zsolt és Szőllősy György érkeznek - hajrá, magyarok! 

Az Edu sétányon szombaton is várják az érdeklődőket a kiállítók: számos sátorban mutatkoznak be az MCC műhelyei, diák- és szakmai szervezetek.

A zárónap is fergeteges bulikat kínál az esti és az éjszakai „műsorsávban”: jön Király Viktor, a Blahalousiana, a Margaret Island, Szivák Zsolt és a Fish! is, no meg még jópáran, hogy jókora ünnepléssel záruljon a fesztivál.

A teljes program ide kattintva tallózható, a Mandiner pedig a nap folyamán ismét izgalmas beszámolókkal jelentkezik Esztergomból!

Az MCC Feszt első és második napjáról írt cikkeinket itt olvashatja.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Macskakalapban2
2021. augusztus 07. 09:38
Világsztár idézőjelben. Magyarországon 1 hete megkérdezted volna ki ez a figura 10 emberből 0,000001 tudta volna. Amúgy 21 millióért haknizik itt, nyuggerek ti meg éhenhalhattok a 100 000 forintos nyugdíjból ilyen infláció mellett. :)))
jánosbácsi
2021. augusztus 07. 09:23
Fijjug nyugoggyatok má meg. ez a fickó Gyurcsány Ferenccel is készítene interjút megfelelő összeg ellenébe oszt akkor nem Orbán Viktor hanem Gyurcsány Ferenc lenne a haza megmentője. Nehogy már a saját propagandátokat elhiggyétek. "Szijjártó hasonló interjújáért korábban közpénzből fizettek 2019-ben 265 ezer dollárt (nyolcvanmillió forintot) fizetett a magyar kormány egy lobbicégnek azért, hogy hozzon tető alá egy háromperces interjút Szijjártó Péter külügyminiszterrel a Tucker Carlson Show-ban, emellett pedig segítsen a magyar küldöttség vízumügyeiben, adjon stratégiai tanácsokat a magyar nagykövetségnek. Carlson egyébként augusztus 7-én beszélni fog a nagyjából ötszázmilliárd forint közvagyonnal megtámogatott MCC esztergomi rendezvényén is, egy ilyen fellépés hetvenezer dollárról (húszmillió forintról) indul ." Azt ne feledjük, hogy már egy hete itt vendégeskedik a stábjával. és az sincs ingyen. Pénz beszél kutyaszar táncol.
Zakar ZoItán BéIa
2021. augusztus 07. 08:25
Ez a fickó az ámerkai Bayer Zsolt. Katasztróffa.
Reggedieh
2021. augusztus 07. 07:49
Ott voltam, mindent megnéztem. Csak gratulálni tudok a szervezőknek az egész rendezvénysorozathoz, főképpen azért, mert: -- Esztergomot tették meg helyszínnek, így a Csipkerózsika-álmát alvó városka talán elindul a megérdemelt világhírnév felé; az egész város felpezsdült! -- A gazdag programkínálat, ahol mindegyiken szép számmal voltak érdeklődők; kiváló előadások, beszélgetések voltak s lesznek; -- Hihetetlen jó zenei előadások! -- Kitűnő a szervezés, a biztosítás. Ezzel az MCC országosan letette a garast: a következő nemzedék szerveződési fókusza lesz. S azonnal kilépett a nemzetközi porondra is, világszinten. -- Apró kritika: 1. lehetne, kellene magasabb, egyetemi világ tartalmairól is beszélgetni, jó lett volna 1-2 akadémikus, világszintű tudományos ember (voltak technikai szakértők, de...) 2: az ételkínálat nem volt elég gazdag és jó, Perecet, lángost miért nem lehetett kapni? Ha az ember megéhezik, nem akar azonnal rostonsültet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!