Térdelni fognak az angolok a Puskásban

2021. szeptember 02. 09:55

Az angolok szövetségi kapitánya azt kérte játékosaitól, hogy ne foglalkozzanak az esetleges füttykoncerttel.

2021. szeptember 02. 09:55
null

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csütörtök esti Magyarország–Anglia labdarúgó világbajnoki selejtező előtt, a St. George's Parkban tartott sajtóértekezleten arról beszélt:

bármi is lesz a közönség reakciója az angol játékosok kezdés előtti letérdelésére, ne ezzel foglalkozzanak,

hanem inkább azzal törődjenek, hogy a nyári Eb-döntő előtt a Wembley-ben a hazai szurkolók is kifütyülték az olasz himnuszt – írja az Index.

„Igen, letérdelünk, annak ellenére, hogy elképzelhető, kifütyülnek bennünket. De ha így lesz, akkor sem fogunk ujjal mutogatni a magyar szurkolókra azok után, ami a Wembley-ben történt az Olaszország elleni Eb-döntőn” – mondta Southgate az újságíró által feltett kérdésre. 

Southgate felhívta a figyelmet arra is, hogy még a saját nézőiktől is megkapták a füttyszót a térdelésért.

„Az esetleges füttyszó nem lesz szokatlan a játékosainknak, hiszen június 7-én, Middlesbrough-ban is kifütyülték őket, ráadásul a hazai szurkolók, az Ausztria elleni felkészülési meccs előtt. Miközben még azt sem tudjuk, mi lesz az eredménye az UEFA-vizsgálatnak, amelynek célkeresztjében az Eb-döntőn mutatott szurkolói viselkedés áll. Akár stadionbetiltás is lehet belőle. Mindig is azt mondtam, hogy ne mutogassunk másokra, amíg a saját házunk táján nincs rend. Engem abban a szellemben neveltek, hogy ha valahol vendégeskedem, legyek mindig tisztelettudó” – fogalmazottszövetségi kapitány.

Nyitókép:Youtube

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. szeptember 02. 16:30
Nyugodtan térdeljenek. Mi vendéglátók vagyunk, nem rabszolgatartók. Azt ugyan nem értem, miért teszik. Az elmúlt évezredekben sokféle színű, nemzetiségű, vagy osztályba sorolt embert hurcoltak el rabszolgának, értékeltek alacsonyabb rendűnek, kiáltották ki bűnös népnek és fosztották meg vagyonuktól,köztük magyarokat, mégsem térdel értük senki.
diogenes
2021. szeptember 02. 16:21
Mr. Southgate, ha a vendéglátó kifejezi valamiért nemtetszését (fütyül), akkor a vendég nem volt tisztelettel a vendéglátó felé. Ha előre tudják, hogy balhé lesz, akkor ez egyszerű provokáció. Én nem akarok egy meccsen más földrészen élők nyomorával foglalkozni. Eddig nem kellett az elnyomott négerek meg egyéb szexuális kisebbségek ügyét érzékenyíteni, nem volt térdelés és szivárványos jelkép a stadionokban. Az idén lett ez nagy divat. Én nem kérek ebből. Menjenek a picsába és máshol tolják a propagandát.
nempolitizálok
2021. szeptember 02. 15:46
Aki nem térdel, holnap már jelentkezhet egy angol bolthálózatnál árufeltöltőnek. Jól meg kell szórni őket gólokkal, aztán lehet őket kifütyülni.
kálmi
2021. szeptember 02. 15:16
Térdeljenek! Úgyis azt teszik már jó ideje, ha tudnak róla, ha nem. London ma már egy perzsavásár látványát kelti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!