Lewandowski nem játszik a magyar válogatott ellen

2021. november 14. 17:05

A 2020-ban a világ legjobbjának választott 33 éves csatár ebben az évben 51 tétmérkőzésen 62 gólt szerzett, ezúttal azonban kihagyja az összecsapást.

2021. november 14. 17:05
null

Pihenőt kapott a szakvezetéstől, így Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel válogatott sztárfutballistája hétfőn nem lép pályára a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn, a sorozat utolsó mérkőzésén.

Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya elmondta, a két csapat első és mostani összecsapása között elsősorban védekezésben fejlődött sokat válogatottja, ebből a feladatból már mindenki kiveszi a részét. A korábban Székesfehérváron dolgozó portugál tréner megjegyezte,

komolyan veszik az összecsapást, szeretnének győzelmet aratni

– ami a pótselejtezős kiemelés szempontjából fontos lehet –, rendkívül koncentráltnak kell lenniük annak érdekében, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, mint a Puskás Arénában, amikor a magyarok már két góllal is vezettek, de végül 3-3-as döntetlennel ért véget a találkozó.

Sousa figyelemmel követi a magyar futballt

Sousa kiemelte: a magyar válogatott rendkívül szervezetten futballozik, de a játékosai egyénileg is képesek jó teljesítményre. A trénert természetesen kérdezték a Magyarországon eltöltött időszakról. Mint elmondta,

emlékezetes számára, amikor a fehérváriakkal bejutott az Európa-ligába, és hogy a közönség milyen hálás volt neki.

Hozzátette: azóta is figyelemmel követi a magyar futballt, és úgy látja, hogy klub-, valamint válogatottszinten jelentős az előrelépés. „Remélem, amit elértem Magyarországon, az hozzájárult ahhoz, ahol most tart a magyar futball” – mondta.

A lengyel-magyar vb-selejtező hétfőn 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban, a találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káj-Ármin
2021. november 15. 16:15
Szoboszlai sem játszik, mondom: edzómeccs...
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 15. 14:33
San Marino ellen megint csak 2x20 percet játszott a válogatott. Remélem most 90 perc focival lepjük meg a lengyeleket.
Tiszafa
2021. november 15. 09:29
"Pihenőt kapott a szakvezetéstől, így Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel válogatott sztárfutballistája hétfőn nem lép pályára..." Lószart kapott ő pihenőt a szövetségtől! Minek kockáztatni egy véletlen sérülést? A lengyelek így is, úgy is másodikok a csoportban. A Bayern - mivel szerepeltetése a nemzeti válogatottban szükségtelen - egyszerűen visszarendelte. Már Münchenben is van. És nem pihen. Értelem szerű, hogy Lewandowski esetében a BL meccsek fontossága ezek után előnyben részesülnek.
Akitlosz
2021. november 14. 21:55
"Lewandowski nem játszik a magyar válogatott ellen" Kis Pista sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!