Neves elismerésben részesült Szilágyi Áron

2021. november 28. 18:09

A magyar kardozó a Nemzetközi Vívószövetség elnökétől, Aliser Uszmanovtól vette át a világkupa-sorozatban elért első helyéért járó díjat.

2021. november 28. 18:09
null

A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) hétvégi tisztújító kongresszusán összetett világkupa-győzeleméért elismerésben részesült Szilágyi Áron. A Vasas SC háromszoros olimpiai bajnok kardvívója az ismét elnökké választott Aliser Uszmanovtól – aki maga is kardozó volt – vette a világkupa-sorozatban elért első helyéért járó díjat.

A 83 éves Kamuti Jenő továbbra is az orvosi bizottság tagja marad

A lausanne-i kongresszuson az elnök megválasztása mellett a különböző bizottságok összetételére vonatkozóan is voksolt a tagság. A magyar jelöltek közül

Kamuti Jenő az orvosi, míg Czeglédy Edina a jogi testületben tevékenykedhet majd.

„A müncheni olimpia után, 1973-ban választottak be az orvosi bizottságba, amelynek lassan ötven éve egyfolytában tagja vagyok, és húsz évig voltam az elnöke” – mondta az MTI-nek a 84 esztendős Kamuti Jenő, majd hozzátette: ezen a tisztújításon már nem is akart indulni, de a kollégái rábeszélték, mondván, hogy szükség van a tapasztalatára, a munkájára.

„Nem tagadom, jólesett a felkérésük, bizalmuk, és az is, hogy a közgyűlés megszavazta a tagságomat” – tette hozzá.

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2021. november 29. 11:03
GRATULÁLOK...HAJRÁ MAGYAROK...JÓ EGÉSZSÉGET ÁRON....
reepcze
2021. november 28. 20:04
Mi az, hogy "elismerés"? Első lett, vagy mifene. Az olimpiai aranya is elismerés? Az elismerést vagy megkapja az ember, vagy nem. A díj pedig jár.
di maggio
2021. november 28. 18:41
De jó lenne,ha sok Szilágyi Áronunk lenne.
ittésmost
2021. november 28. 18:30
Gratulálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!