Meghalt a harcokban egy 19 éves ukrán válogatott sílövő

2022. március 02. 12:52

Jevhen Malisev két évvel ezelőtt állt szerződéses katonának.

2022. március 02. 12:52
null

Az Ukrán Biatlon Szövetség is megerősítette, hogy a Harkov környékén dúló harcokban elesett Jevhen Malisev sílövő – olvasható az Origo cikkében. A lap szerint a 19 éves tehetséges sportoló tagja volt az ukrán juniorválogatottnak, de két évvel ezelőtt inkább szerződéses katonának állt. Halálhírét először lengyel és olasz híroldalak közölték, majd hétfő este az ukrán sportági szövetség is megerősítette.

Nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vited
2022. március 03. 08:58
Halálkultusz jellemzi társadalmunkat, a háborútól függetlenül is. Miért van az, hogy ha éppen nem háborúról, aktuális tragédiáról tudósít a média, akkor leporol valami régi, tragédiába torkolló történetet (több évtizedre sötét szobába zárt szép lányról, repülőgép-, vasúti, autóbusz-szerencsétlenégről, sorozatgyilkosokról, végtelenségig sorolható), ezzel szórakoztatják az olvasót, aki egyre kevésbé viszolyog a gyomorforgató történetektől. A háború, a nacionalizmus istenének áldoznak, glóriát vonva az ún "hősök" köré, követendő példaként állítva őket már az iskolákban. Petőfit is "egyetlen gondolat bántotta": "ágyban, párnák közt halni meg". Aztán teljesült a kívánsága, megölték, miután ő is ki tudja, hány embert ÖLT MEG. Hát nem bálvány ő is, és nem csak a költészete okán? Mintha a halál barát lenne, pedig "majd megsemmisül az utolsó ELLENSÉG, a halál" (1Kor 15:26). A világosság angyala, Isten legnagyobb ellensége, a hazugság atyja, Sátán vakítja meg a hitetlenek elméjét (2Kor 4:4), hogy ne az Isten adta megmentésen, a váltságáldozaton, az életen gondolkozzanak, hanem álértékekért dobják oda az életüket, amely egyszeri és megismételhetetlen. Pedig az életet feláldozni egyedül azért érdemes, Akitől kaptuk azt, illetve azokért, akik ugyancsak testvéreink a hitben - Jézus mondta, hogy nincs nagyobb szeretet annál, amikor valaki az életét adja a barátaiért: azokért, akik egységesek a Teremtő iránti szeretetükben. Mert az élet Forrása képes visszadni, és vissza is fogja adni az életet azoknak, akik kincsként értékelik ezt a felbecsülhetetlen ajándékot.
sasszem
2022. március 02. 17:37
Nyugodjon békében!
luisbathhelena
2022. március 02. 17:05
RIP. Mint katona fölesküdött hogy akár a halála árán is megvédi.....nos ebben vita van pontosan kinek az érdekeit. Bekövetkezett, amit senki nem kívánt.
optimiska
2022. március 02. 16:23
Szomorú hogy egyre több a halálos áldozat. Még szomorúbb, hogy pár elvakult nacionalista a színész és a bokszoló vezetésével ki szeretné robbantani az emberiséget és földünket elpusztító utolsó háborút. Miért is? Mert NATO tagként csak ukrán szót szeretnének hallani... Ha ez nem lesz, akkor inkább ne legyen se Oroszország, se Ukrajna sem az egész világ... Bokszínész ideológia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!