Djokovic szerint őrült döntés az oroszok és fehéroroszok kitiltása a wimbledoni tornáról

2022. április 21. 10:55

Szerinte a sportolók nem tehetnek a katonai konfliktusról.

2022. április 21. 10:55
null

A házigazdák szerdán jelentették be a lépést, amely mások mellett olyan teniszezőket érint az M4 Sport ismertetése szerint, mint az ATP rangsorában második orosz Danyiil Medvegyev vagy a nőknél negyedik fehérorosz Arina Szabalenka. A június 27. és július 10. között sorra kerülő füves pályás Grand Slam-torna szervezői az elsők a sportágban, akik kitiltották a két ország egyéni játékosait. A háború kitörése után ugyan az orosz és fehérorosz válogatottakat kizárták a nemzetközi versenysorozatokból, de a játékosok eddig egyénileg részt vehettek a tornákon, igaz, országuk zászlaját nem használhatták.

Djokovic, aki a háború sújtotta Szerbiában nőtt fel, azt mondta: a sportolók nem tehetnek a katonai konfliktusról.

„Mindig is el fogom ítélni a háborút, soha nem fogom támogatni, magam is a háború gyermeke vagyok. Tudom, hogy ez milyen érzelmi megrázkódtatással jár, milyen traumákat szül. Szerbiában mindannyian tudjuk, mi történt 1999-ben. A Balkánon több háborúnk is volt a közelmúltban.

Ezzel együtt nem támogatom a wimbledoni döntést, szerintem őrült. Nem eredményez semmi jót, ha a politika beavatkozik a sportba.”

– fogalmazott Djokovic.

Nyitókép: Andrej Isakovic / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2022. április 21. 19:56
Khachanov, Rublev, Medvegyev, Azarenka, Sabalenka, Rhakimova, Alexandrova Ők nem léphetnek pályára wimbledonban. Szégyen amit az orosz és fehérorosz sportolókkal művelnek.
barany
2022. április 21. 15:27
A sportolók büntetése hazájuk vitatható tettei miatt, nemcsak őrültség, ami ez esetben enyhe kifejezés, hanem egyenesen gyalázat. Aljas gyalázat.
Gyzoltan
2022. április 21. 15:15
Amúgy is a diadalmas zsidó cionizmus évszázadait éljük! Ezek így uralkodnak, hatalmuk növelésére, terjesztik a cionista liberális tébolyt, a liberális őrületet, melyet a liberális terrorral támasztanak alá! Antiszemita meg senki nem akar lenni.., így nem marad más, mint elszenvedni a cionizmus uralmát...
lendvaiildiko
2022. április 21. 14:42
Mint Dolfi fűrer idején...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!