Ukrajna nyerte a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivált

2022. május 15. 06:46

A harmadik ukrán győzelemhez Volodimir Zelenszkij is gratulált.

2022. május 15. 06:46
null

Ahogy arra a legtöbb ítész és fogadóiroda is számított, 2022-ben Torinóban az ukrán Kalush Orchestra lett az egyik legrégebbi európai zenei tehetségkutató-verseny győztese, maga mögé utasítva a briteket és a spanyolokat – számolt be vasárnap a The Guardian.

A zenekar az eredmény kihirdetése után megköszönte mindenkinek a szavazatokat és azt, hogy támogatták a háború sújtotta országot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált a zenekar tagjainak, akik Ukrajna 2003-as debütálása óta már a harmadik első helyezést szerzik a versenyen. Azt mondta,

– húzta alá az ukrán elnök utalva arra, hogy a hagyomány szerint a soron következő versenynek mindig a győztes ország ad otthont.

Zelenszkij Telegramon küldött üzenetében végül arra is kitért: „biztos vagyok benne, hogy az ellenséggel vívott csatában a győzelmünk már nincs messze”.

Külön engedéllyel utazhattak Olaszországba

A nyertes dalt, amelyben a rap és az ukrán népzene elemei keverednek, eredetileg Stephania anya tiszteletére írták. A formáció minden ukrajnai „matriarchának” ajánlotta a szerzeményt, mivel az olyan sorok, mint „Mindig hazatalálok, még akkor is, ha minden út tönkremegy” új értelmet nyertek a háború kapcsán.

A zenekar tagjainak külön engedélyt kellett kérniük azért, hogy elhagyhassák Ukrajnát, és Olaszországba utazhassanak a háború alatt – írta a portál.

A győztes dal alább hallatgató meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. május 17. 17:17
Európa kultúrális szegénységi bizonyítványa kiállítva! Tegyük csak a kirakatba! Kiérdemeltük, megérdemeljük! -csak így tovább a zsidó cionizmus útján!
molnarat
2022. május 16. 15:07
Tulajdonképpen mi a fenének rendezik meg ezt a cirkuszt? Azért, hogy mindig az aktuális "kisebbséget" hájpolják? Ez tök gáz. Amúgy még mindig jobb, ha nekik hódolnak, mintha a szakálas kukis nőnek vagy a BLM rasszistáinak!
Trombitás Keresztély
2022. május 16. 02:56
BRAVO! A magyarok meg csak a partvonalon kívülről figyelték? Miért nem indultatok a nélküleddel vagy a halszagúval?? :DDD Vagy Győzikére egy kis smink meg paróka, és tuti befutó! :DDD
vikiva
2022. május 15. 22:17
Hát már lehet repkedni abba a segg lyukba. Hiszen háború van ezen sír az elnökük , kéreget ,könyörög, követel , provokál. Utálatosak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!