Kolerajárvány tört ki Mariupolban

2022. június 08. 21:02

A város romjai között élők kétnaponta kapnak csak ivóvizet, és az élelmiszerellátás is akadozik.

2022. június 08. 21:02
null

Katanténba helyezik az orosz erők által megszállt Mariupolt a kolerajárvány miatt – idézte Petro Andrjuscsenko, a város polgármesterének tanácsadóját az Index a Kárpáti Igaz Szó értesüléseire hivatkozva.

Andrjuscsenko elmondta, hogy a mariupoliak kétnaponta kapnak csak ivóvizet, illetve gond van az élelmiszerellátással is. Hozzátette: július 1-től csak a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők kapnak ingyenes élelmet.

ami lehetetlenné teszi a halottak azonosítását”

– állapította meg Andrjuscsenko a Kárpáti Igaz Szó szerint.

Csak idő kérdése az „ökológiai katasztrófa”

A donyecki regionális államigazgatás vezetőjének, Pavlo Kirilenkónak azonban nincs információja a megszállt Mariupolban lévő karanténról.

– hangsúlyozta Kirilenko.

Nyitókép: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2022. június 09. 07:39
Vajon nem az Azovstal valamelyik földalatti laboratóriumából szabadult ki?
Akitlosz
2022. június 08. 23:33
Mitől megszállt? Az a város Donyeckhez tartozik.
fintaj
2022. június 08. 23:12
A forrás "Petro Andrjuscsenko, a város polgármesterének tanácsadója" aki mint az ukrán adminisztrációhoz tartozó személy, már régen Mariupoltól távol, számára biztonságos helyről gyártja a híreket Mariupolról. Ez médiamanipulációs hírforrás, ennek megfelelően kell kezelni.
Trombitás Keresztély
2022. június 08. 23:00
Az oroszok elhozták a "megváltást" Mariupolba. Most lakosság általuk eddig le nem mészárolt része is találkozhat a megváltójával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!